Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint finale EK Darts 2014

Michael van Gerwen VI Images

European Championship Darts. Michael van Gerwen is is gisterenavond winnaar geworden van het Europees Kampioenschap Darts. De Brabantse darter versloeg hij Terry Jenkins in de finale van het toernooi dat in het Duitse Mülheim werd gespeeld. Mighty Mike walste met 11-4 over zijn tegenstander heen.

Van Gerwen goed op dreef

Michael van Gerwen mag zich het komend jaar de beste darter van Europa noemen. Hij was al in het bezit van de wereldtitel en ook staat hij nog steeds bovenaan in de PDC Order of Merit. Eerder deze maand won van Gerwen ook al de World Grand Prix Darts

De onfortuinlijke Terry Jenkins moest opnieuw genoegen nemen met een tweede plaats. Het lukte ‘the Bull’ nog nooit om een belangrijke finale te winnen. Gisteren op het EK Darts ondernam hij zijn negende poging om de titel te pakken op een groot toernooi. Eerder op de dag versloeg hij debutant Stephen Bunting in de kwartfinale met 10-7. Bunting was op zaterdag nog de ster van het toernooi toen hij Phil Taylor naar huis stuurde. In de halve finale won Jenkins met 11-8 van Mervyn King, een wedstrijd die door The Bull in stijl wordt besloten met een pijl op de bull met een finish van 122.

Finale European Championship Darts

Van Gerwen begon zijn finale tegen Jenkins sterk door in een keer uit te lopen naar een 5-0 voorsprong. Jenkins kon dankzij een aantal slordig gespeelde pijlen van Van Gerwen terugkomen tot 5-3. De vijf daaropvolgende legs gingen één voor één weer naar de Brabantse wereldkampioen. Van Gerwen kwam daarmee met 10-3 voor te staan en was nog één leg verwijderd van de titel. Jenkins perste er nog een 10-4 uit, en vervolgens antwoordde Mighty Mike met een elfdarter en claimde de titel.

Eerder op de dag had Van Gerwen al een negendarter gegooid in de halve eindstrijd tegen Raymond van Barneveld, de vierde in zijn professionele dartersbestaan. De magische negendarter leverde hem nog eens een extra bedrag van £5000 op, bovenop de hoofdprijs van £55,000. Van Gerwen versloeg Barney met 11-6. Daarvoor, in de kwartfinale, schakelde Van Gerwen Dave Chisnall uit met 10-5, waarbij hij met een gemiddelde van 111 stond te gooien.

Jelle Klaasen bleef steken in de kwartfinale waarin hij met 10-5 gevloerd werd door Mervyn King.

Back To Top