Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint European Darts Matchplay 2015

Michael van Gerwen WK Darts

European Darts Matchplay. Michael van Gerwen heeft gisteren zijn vijfde PDC European Tour titel gewonnen. De nummer één van de wereld was in de finale van de European Darts Matchplay met 6-4 te sterk voor Dave Chisnall.

Naast deze titel won ‘Mighty Mike’ twee toernooien in Duitsland en was hij ook de sterkste in Gibraltar en Nederland. Deze toernooioverwinning in Innsbruck levert hem 25.000 Britse ponden op voor de wereldranglijst.

Van Gerwen begon de finaledag met een ruime overwinning op Raymond van Barneveld. ‘Barney’ werd gemakkelijk met 6-1 aan de kant gezet door de Brabander. In de avondsessie was hij achtereenvolgens te sterk voor Rowby-John Rodriguez en Robert Thornton, voordat hij afrekende met Chisnall.

‘’Ik baalde van mijn nederlaag in de finale vorige week, dus ik ben blij dat ik nu wel aan het langste eind trok’’, aldus Van Gerwen op PDC.tv. ‘’Een finale is altijd speciaal en ik ben erg blij met deze overwinning, want Dave is een erg goede speler.’’

‘’Ik ben verheugd met de manier waarop ik dit weekend heb gespeeld en ben trots op het feit dat ik een nieuwe titel heb gewonnen in de PDC European Tour.’’

Chisnall vermoeid in finale

Verliezend finalist Chisnall speelde een sterk toernooi in Innsbruck en won onder meer van William O’Connor en Terry Jenkins. De finale bereikte hij uiteindelijk dankzij zeges op voormalig WK-finalist Peter Wright en David Pallett.

‘’Ik ben tevreden met mijn finaleplaats en vond het een eer om voor dit fantastische publiek te spelen. Michael was gewoon iets beter in de finale en bij mij sloeg de vermoeidheid toe’’, vertelde ‘Chizzy’.

Uitslagen European Darts Matchplay zondag 20 september

Kwartfinale
Peter Wright – Dave Chisnall 3-6
Kim Huybrechts – David Pallett 5-6
Vincent van der Voort – Robert Thornton 3-6
Rowby-John Rodriguez – Michael van Gerwen 3-6

Halve finale
Dave Chisnall – David Pallett 6-3
Michael van Gerwen – Robert Thornton 6-1

Finale European Darts Matchplay
Dave Chisnall – Michael van Gerwen 4-6

Back To Top