Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint demonstratietoernooi in Porthmouth en Fimley Green

Michael van Gerwen kon maar kort genieten van zijn overwinning donderdagavond op Raymond van Barneveld. Hij moest gelijk doorreizen naar Porthmouth, want daar stond op vrijdagavond de ‘Night of Champions’ op het programma. Op zaterdagavond stond het tweede toernooi van het weekend op het programma voor Michael van Gerwen, namelijk de strijd om de titel ‘Champion of Champions’.

Aan de ‘Night of Champions’ deden ook James Wade, Paul Nicholson, Dennis Priestley, Robert Thornton, Arron Monk, Andy Jenkins en Les Wallace mee. Allereerst moest Van Gerwen het opnemen tegen Andy ‘Rocky’ Jenkins om de eindzege vervolgens veilig te stellen tegen James Wade. Deze finale wist Michael van Gerwen te winnen met 4-3 en behaalde hij een gemiddelde van maar liefst 117. Van Gerwen is de opvolger van landgenoot Raymond van Barneveld. Hij wist in 2013, door te winnen van Phil Taylor, het toernooi op zijn naam te zetten.

Na de ‘Night of Champions’ op vrijdagavond stond op zaterdagavond nog een toernooi op het programma. Op het Lakeside Leisure Complex in Fimley Green stond de strijd om de titel ‘Champion of Champions’ op het spel. Aan dit toernooi deden naast Van Gerwen ook zevenvoudig major-winnaar James Wade, drievoudig BDO-wereldkampioen Martin Adams, voormalig European Champion Simon Whitlock, voormalig wereldkampioen bij de jeugd Arron Monk en dartslegende Bobby George mee. In de eerste ronde moest Van Gerwen het opnemen tegen Simon Whitlock. Van Gerwen wist The Wizard met 4-2 te verslaan. In de finale was zijn tegenstander Martin Adams. Van Gerwen was ook voor Adams te sterk en pakte daarmee zijn tweede titel in twee dagen.

Back To Top