Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint de Unibet Masters 2015

Michael van Gerwen Unibet Masters 2015

Unibet Masters 2015. Michael van Gerwen is het nieuwe seizoen goed begonnen met het winnen van de titel op het Unibet Masters dartstoernooi. Hij speelde gisterenavond in een ‘All Dutch’ finale tegen Raymond van Barneveld en won met 11-6 en haalde daarbij een gemiddelde van 112.49.

Van Gerwen en Van Barneveld gelijk op

Van Gerwen en Van Barneveld gingen in de eerste acht legs van de finale gelijk op. Daarna schakelde van Gerwen naar de hoogste versnelling en pakte vijf legs op rij en daarin gooide hij onder andere twee maal een 180, een 161-finish en een 177. Het stond 8-4. Maar Barney speelde ook stug door en kwam terug tot 9-6.

In de voorlaatste leg had van Gerwen nog bijna een negendarter te pakken, maar miste net als eerder op de dag, in een vorige kans op de perfecte leg, de dubbel twaalf en kon uit op dubbel zes. De laatste leg sloot hij af met een dubbel achttien. Van Gerwen won de hoofdprijs van £60.000 en Van Barneveld nam £25.000 mee naar huis.

Kwartfinales, halvefinales Unibet Masters

Eerder op de dag speelde Van Gerwen tegen Dave Chisnall in de kwartfinale in een pracht van een partij die tot het einde toe spannend bleef en eindigde in 10-9. Chisnall gooide een record aantal 180’ers, dertien in totaal, het hoogste aantal ooit gehaald op de Masters – een record dat dezelfde dag nog zou sneuvelen toen Van Gerwen er veertien gooide in de finale tegen Van Barneveld.

In de halve finale speelde Mighty Mike tegen Adrian Lewis en ook dit keer was Mighty Mike weer te sterk was voor de tweevoudig wereldkampioen. Van Gerwen won met 11-6.

Raymond van Barneveld begon de tweede dag van de Unibet Masters tegen Terry Jenkins in de kwartfinale. Jenkins had er een dag eerder voor gezorgd dat Phil Taylor een dag eerder dan gepland kon uitchecken uit zijn hotel, maar tegen Barney kon hij niet op. Van Barneveld won met 10-3.

Anderson moeite met Van Barneveld op Unibet Masters

In de halve finale wachtte Barney een nog grotere uitdaging: Gary Anderson, de kersverse wereldkampioen die eerder op de dag een briljante 10-5 zege op verdedigend kampioen James Wade had behaald. Anderson heeft altijd wat moeite gehad met Van Barneveld en dat was ook in de halve finale weer het geval. Barney stond al meteen op een 3-0 voorsprong en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Barney won met 11-6.

Uitslagen kwartfinales

Peter Wright 8-10 Adrian Lewis
Michael van Gerwen 10-9 Dave Chisnall
Terry Jenkins 3-10 Raymond van Barneveld
James Wade 5-10 Gary Anderson

Uitslagen halve finales

Michael van Gerwen 11-6 Adrian Lewis
Raymond van Barneveld 11-6 Gary Anderson

Finale Unibet Masters 2015

Michael van Gerwen 11-6 Raymond van Barneveld

Back To Top