Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint de Shanghai Darts Masters 2016

Player Championship Finals 2018: Van Gerwen draait warm voor WK

Darten – Shanghai Darts Masters 2016. Michael van Gerwen is in China winnaar geworden van de Shanghai Darts Masters. In de finale was de Brabander met 8-3 te sterk voor James Wade. Het was de eerste keer dat dit World Series of Darts toernooi werd gehouden en het vond plaats in het Pullman Hotel Shanghai South hotel.

Van Gerwen hard van start in Finale

Van Gerwen ging meteen hard van start in de finale tegen Wade en pakte de eerste drie legs op rij. Pas in de vierde leg kon Wade zich herpakken en zet 116 op het bord voor zijn eerste punt. In de leg daarop mist Wade tops waardoor hij de leg feitelijk cadeau geeft aan Van Gerwen. In de leg daarop breekt Van Gerwen Wade met een dubbel acht voor een 5-1 voorsprong.

Herstel komt te laat voor Wade

Ook de zevende leg gaat naar de Brabander nadat hij de bull mist voor een 170-uitgooi. Vervolgens mist Wade nogmaals zijn kansen op dubbel twintig en kan Van Gerwen de stand op 7-1 zetten. In de twee legs daarop maakt de Nederlander fouten waardoor Wade terug kan komen tot 7-3 maar in de lag daarop is hij de eerste die uit kan op dubbel zestien en hij gebruikt die kans voor 8-3 en mag Van Gerwen zichzelf de Shanghai Darts Master noemen

Harde strijd in kwartfinales

Op de tweede dag van de Shanghai Darts Masters waren er nog acht van de zestien deelnemers over en dus begon de dag met de kwartfinales. Michael van Gerwen speelde tegen Raymond van Barneveld die het hem op momenten nog behoorlijk lastig maakte, maar uiteindelijk was MvG met 8-4 te sterk voor zijn landgenoot.

Anderson grijpt naast hattrick

Gary Anderson begon dit toernooi met de hoop zijn derde World Masters-titel op rij te winnen, maar na een spannende strijd moest hij buigen voor James Wade die met 8-7 net iets sterker was dan de wereldkampioen. Phil Taylor had veel moeite met Peter Wright maar versloeg hem dan toch met 8-7. Adrian Lewis moest zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall die met 8-6 zijn halve finaleplaats boekte.

Taylor verrassend onderuit in halve finale

In de halve finales was James Wade met 8-6 te sterk voor Phil Taylor en Van Gerwen versloeg Dave Chisnall met 8-5. Dat betekende dat James Wade en Michael van Gerwen in de finale zouden strijden voor de eer. Voor Van Gerwen was zijn zege de eerste overwinning in de World Series of Darts van dit jaar. Er staan nog drie reguliere toernooien op de agenda en de finale vindt op 5 en 6 november plaats in de Braehead Arena in het Schotse Glasgow.

De Shanghai Darts Masters was het derde event in de World Series of Darts. Gary Anderson won de eerste twee wedstrijden, de Dubai Duty Free Darts Master en de Auckland Darts Masters. Het volgende event is de Tokyo Darts Masters. Dit toernooi wordt op 6 en 7 juli gespeeld in de Japanse hoofdstad Tokyo.

Back To Top