Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint World Grand Prix 2016 finale met 5-2

Champions League Darts 2017 wedden bookmakers Raymond Van Barneveld Michael Van Gerwen Getty

Michael van Gerwen heeft de World Grand Prix in Dublin gewonnen. In de finale was hij met 5-2 te sterk voor wereldkampioen Gary Anderson. Het is de derde keer in zijn carrière dat Van Gerwen de World Grand Prix op zijn naam schrijft. Hij deed dat eerder in 2012 en 2014. Afgelopen jaar verloor hij in de finale van Robert Thornton.

Bij zijn overwinning (het is alweer zijn 21ste toernooizege van dit jaar) kreeg van Gerwen een cheque van £100,000 overhandigd. Voor Gary Anderson, de tweevoudig wereldkampioen, was het voor het eerst dat hij de finale haalde van de World Grand Prix.

Michael van Gerwen winnaar World Grand Prix

Het was de ideale finale, de nummer één van de wereld die het opnam tegen de heersende wereldkampioen darten. Vanwege het format van de World Grand Prix – iedere leg moet beginnen én eindigen met een dubbel, en dan wordt er ook nog in sets gespeeld – is het voor veel spelers toch lastiger om het ritme te vinden, maar Mighty Mike had er geen enkele moeite meer mee in de finale.

“Het is een geweldige overwinning en ik ben zo blij dat ik dit toernooi opnieuw heb gewonnen. Alles liep super voor me deze week en ik speelde ook fantastisch darts,” zei van Gerwen na afloop in Dublin. “Na drie of vier sets zat mijn gemiddelde rond de 108 en ik denk dat wanneer je zo speelt, je verdient om deze trofee te winnen.”

Gary Anderson slecht van start

Michael van Gerwen ging gelijk al goed van start tegen Gary Anderson door de eerste drie sets te pakken. Pas in de vierde set kwam Anderson in zijn ritme en scoorde hij zijn eerste punt. Ook de zesde set ging naar de Schot, maar in de set daarna kon hij geen overwicht houden op de Nederlander die met een uitgooi van 160 de eindzege opeiste. “Mijn begin was niet goed genoeg en ik kwam niet uit de startblokken… en als je Michael een voorsprong geeft, maak je geen schijn van kans. Het is al lastig genoeg om tegen hem te spelen met een normaal begin, laat staan een dubbel begin,” aldus Anderson.

Van Gerwen wist van te voren dat het een lastige wedstrijd zou worden en speelde daarom al vanaf het begin hard spel. “Ik zette hem vanaf het begin onder druk en dat werkte. Hij bleef me tot het einde pushen en ik moest echt hard vechten. Gary geeft nooit op! Maar ik heb geweldig gespeeld vanavond”.

EK Darts en nieuw event in Nederland

Aankomend weekend wordt er gedart in de European Tour waarbij het tiende toernooi in de reeks, de ET10 wordt gespeeld. Plaats van handeling is Hildesheim in Duitsland. Afgelopen week werd ook bekend dat er komend jaar ook een van de European Tour events in Nederland zal plaatsvinden. Van 1 t/m 3 september 2017 wordt er dan gedart in de MECC in Maastricht en het toernooi krijgt de naam Dutch Darts Masters.

Van 28 t/m 30 oktober speelt het EK darts. Een voorspelling voor het toernooi doen? Drie keer raden wie de favoriet voor de winst is…. Lees hier meer: wedden op darts.

Back To Top