Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen winnaar WK Darts 2017 – 2de keer wereldkampioen

Wedden op Michael van Gerwen winnaar WK Darts wereldkampioen Getty

WK Darts 2017. Het moest en zou lukken en maandagavond gebeurde het dan ook: Michael van Gerwen is wereldkampioen darten. Voor de tweede keer tilde hij de wereldtitel omhoog. In een hoogstaande finale klopte hij titelverdediger Gary Anderson met 7-3 in sets.

Iedereen erkent dat Mighty Mike al dik drie jaar ’s werelds beste darter is. De feiten liegen er ook niet om, want de Brabander won in 2016 acht van de negen majors – met als enige uitzondering dit WK.

Michael van Gerwen WK Darts 2017

Nu heeft hij dus alle negen belangrijke prijzen in handen, en nog veel meer, want hij won het vorige kalenderjaar liefst 25 titels. Maar zo lang darts niet Olympisch is, en daar ziet het voorlopig ook niet echt naar uit, draait alles om het PDC WK Darts.

En daarin liet Van Gerwen dit jaar wel zijn allerhoogste niveau zien. Zo hoog zelfs, dat hij in de halve finale tegen Raymond van Barneveld het record aanscherpte van het hoogste gemiddelde ooit op een WK-partij. In de eindstrijd vuurden hij en Anderson elkaar aan tot 142 keer een 180. Dat is het hoogste aantal maximale scores ooit in een PDC-partij.

Acceleratie Van Gerwen

De eerste vier sets vergden telkens een vijfde leg, als teken van de gelijkwaardigheid van ’s werelds nummer één en de tweevoudig dartskampioen. Beter darten dan dat is vermoedelijk nooit eerder vertoond. Mighty Mike wist op 2-2 in legs en 1-2 in sets een cruciale break te forceren via een 180 gevolgd door een checkout van 86 (via dubbel zeven). In plaats van 1-3 werd het 2-2.

Toen was het tijd voor een befaamde acceleratie van Van Gerwen. Zoals hij Barney in de halve finale naar adem liet happen met perfect spel, zo duwde hij nu The Flying Scotsman tegen de touwen door vier sets op rij af te raffelen met deze scores: 3-0, 3-1, 3-0. 3-1. Unplayable, zo noemen ze dat in Londen. Gary Anderson sputterde nog wat tegen toen Michael van Gerwen misschien al iets te veel aan de titel ging denken, maar bij 2-2 in legs in de slotset maakte Van Gerwen het in stijl af door gedurfd een 85 uit te gooien via 15, 20 en bullseye.

Start BDO WK Darts – Lakeside 2017

Het toernooigemiddelde van Michael van Gerwen is 107. Een fenomenale score, want voor veel darters is het al te hoog gegrepen om dat niveau te behalen gedurende één set. Vanaf komend weekend mogen de spelers van de andere bond, de BDO, laten zien dat ze er ook heus wel wat van kunnen.

Dan begint in de evenementenhal Lakeside te Frimley Green (Engeland) het officieuze wereldkampioenschap darts met zes Nederlandse deelnemers bij de mannen en drie bij de dames. Danny Noppert wordt de voor ons te volgen man. De Fries komt op uit het niets en is als tweede geplaatst. Ook de bookmakers verwachten veel van ‘Noppie’ en noteren hem direct achter Glen Durrant, als favoriet. Wedden op darten is ook tijdens Lakeside goed voor extra spanning. Zet je in op Noppert dan pak je op dit moment 7.00 per euro die je inzet.

Back To Top