Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wil na Singapore hele World Series winnen

Michael van Gerwen

Darter Michael van Gerwen sloeg afgelopen weekend toe tijdens de eerste editie van de Singapore Darts Masters. De Brabander is er op gebrand om ook de aankomende twee evenementen van de Darts World Series te winnen.

Later deze maand doen de beste darters ter wereld tweemaal Australië aan, waar ze worden vergezeld door de grootste talenten van Down Under. Eerder al won “Mighty Mike” de Dubai Masters. De dartsport timmert dus stevig aan de weg in het Midden-Oosten, Azië en Australië, in een poging de markt te verbreden en minder afhankelijk te maken van Engeland en Nederland.

“De eerste keer spelen in Singapore was geweldig”, sprak Van Gerwen na zijn triomf, waarmee hij in de wedstrijden in de zogeheten World Series dus op twee uit twee kwam. “De Aziatische markt voor darts heeft potentie en wij allemaal hebben ons best gedaan om een aantrekkelijk evenement te bieden. Ik kom net terug van mijn huwelijksreis, die drie weken duurde, dus het is geweldig dat ik bij mijn terugkomst meteen een toernooi win.”

Michael van Gerwen zet zich voor 200% in

Van Gerwen, koploper op de ranglijst Order of Merit en tevens de huidige wereldkampioen, heeft nu zijn zinnen gezet op de Australische evenementen. “Dat we daar spelen is goed voor iedereen, voor de spelers, voor de bond PDC, voor het publiek aldaar. Volgend jaar is het hopelijk nog grootser. Ik wil deze titels allemaal winnen en ga me 200% inzetten”, besluit hij met een voor een darter opvallend gebrek aan rekenkundig inzicht.

Michael Porter, voorzitter van de Professional Darts Corporation (PDC), is in zijn nopjes met het rondtrekkende dartscircus. “We groeien in Azië, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Onze live uitgezonden evenementen bereiken twintig miljoen kijkers.” Volgens hem zijn er in Singapore verrassend veel darters te vinden. “Dat komt door de grote hoeveelheid expat. Ook in de Philippijnen, Thailand, Japan, Hong Kong en Maleisië is er een levendige commune van amateurspelers.”

Winst tegen Withlock

In de finale te Singapore versloeg Van Gerwen de Australiër Simon Whitlock met 11-8. De kale knikker uit Oss raasde naar een 3-0 voorsprong en gaf die marge dus niet meer uit handen. Zijn kersverse vrouw Daphne was meegereisd vanuit hun honeymoonoord Bali.

Back To Top