Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Vincent van der Voort World Grand Prix

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen – Vincent van der Voort. Het World Grand Prix in Dublin schotelt ons dinsdagavond in de eerste ronde een duel voor tussen de Nederlandse darters Michael van Gerwen en Vicent van der Voort. Buiten de dartszaal zijn ze dikke makkers, maar voor de oche is er geen tijd voor kameraadschap.

Wereldkampioen Van Gerwen leidt de mondiale ranglijst van de bond PDC, terwijl van der Voort op een bescheidener 25e plek staat. Mighty Mike gooide dit jaar tot nu toe reeds acht keer meer prijzengeld bij elkaar dan de Purmerender. Toch is Van Gerwen niet content met de loting. “Hij was mijn getuige op mijn bruiloft en nu moet ik tegen hem in de eerste ronde”, verklaart hij. “Maar we weten wat we moeten doen: ons eigen spel spelen.”

Normaliter is dat eigen spel van de Brabander voldoende om Vincent van der Voort uit te schakelen. Van de acht eerdere duels won Van Gerwen er zes en zijn laatste verlies dateert uit mei 2012, toen Mike nog niet zo Mighty was als tegenwoordig.

Het klasseverschil tussen deze Nederlandse troeven blijkt niet alleen uit het contrast tussen de prijzenlijsten. Ook de gemiddeldes van dit jaar zijn veelzeggend. Van Gerwen gooit gemiddeld 99,9 per beurt van drie pijlen, Van der Voort 92,5. Van Gerwen stond dit jaar al in dertien finales, “The Dutch Destroyer” won één editie van de PDC European Tour en ontbrak verder in finales.

Dave Chisnall – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld hoopte na de eindzege in de Premier League of Darts weer zijn vertrouwde plekje in de dartselite op te eisen. Het liep anders. Barney sukkelde door de zomer heen en moet nu, met de herfst in aantocht, voorkomen dat zijn loopbaan ook richting herfst kachelt. Hij staat slechts zeventiende op de Order of Merit en dreigt daardoor niet meer direct geplaatst te worden bij grote toernooien.

“Ik wil hier natuurlijk heel graag winnen, maar ik speel niet constant genoeg om hier te zeggen dat ik de finale ga bereiken”, zegt hij. “Ik moet erg hard werken voor elke overwinning. Dave Chisnall is een geweldige strijder en een fantastisch dartsspeler.”

Het programma, start 20:00 uur Nederlandse tijd

Terry Jenkins – Kim Huybrechts
Peter Wright – Jamie Caven
Mervyn King – Wes Newton
Dean Winstanley – Michael Smith
Stephen Bunting – Ronnie Baxter
Michael van Gerwen – Vincent van der Voort
Dave Chisnall – Raymond van Barneveld
Simon Whitlock – Richie Burnett

Back To Top