Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen verliest PDC European Darts Trophy

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is er gisteravond niet in geslaagd om in Leipzig de European Darts Trophy 2014 te winnen. Na een prima toernooi stond hij uiteindelijk in de finale tegenover Michael Smith. De wedstrijd bevatte veel spektakel in de vorm van hoge scores, missers en een rekenfout, maar werd uiteindelijk in de elfde leg beslist. Smith wist de beslissende leg ondanks een bouncer nog te winnen en haalde zo z’n eerste grote internationale titel binnen. Uiteindelijk werd het in de finale 6-5 in het voordeel van Michael Smith.

Smith genadeloos na kwartfinale

Michael Smith wist in Leipzig een aantal grote spelers te verslaan op z’n pad naar de titel. Zo won hij in de kwartfinale van Justin Pipe, was hij met 6-4 te sterk voor Andy Hamilton en wist hij dus uiteindelijk met 6-5 te winnen van onze eigen Michael van Gerwen.

Van Gerwen aan de andere kant won z’n eerste duel van Ross Smith (6-3) en wist daarna ook Wes Newton (6-3) te verslaan. In de kwartfinale was Van Gerwen met maar liefst 1-6 te sterk voor Simon Whitlock. Dean Winstanley was in de halve finale de tegenstander van Van Gerwen, hij moest met een 2-6 verlies tegen Mighty Mike het toernooi verlaten.

Van Gerwen geeft 0-3 voorsprong weg

Michael van Gerwen heeft het verlies van de finale volledig aan zichzelf te wijten.
Van Gerwen leek af te stevenen op een overwinning en stond zelfs met 0-3 voor waarna Michael Smith zich wist te revancheren. Smith kwam terug tot 2-4 en 4-4 en pakte vervolgens een 5-4 voorsprong. Mighty Mike wist terug te komen tot 5-5 maar verloor uiteindelijk de laatste leg waardoor Smith er met de winst vandoor ging in Leipzig.

Back To Top