Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Pakt Michael van Gerwen vandaag de leiding in Premier League Darts?

Price en Van Gerwen winnaars Players Championship

De Premier League Darts gaat zijn vijfde week in en we zitten dus halverwege judgement night, als de nummers negen en tien van de ranglijst worden weggestuurd. Michael van Gerwen zal daar niet tussen zitten en zal vandaag trachten om de eerste plek van Michael Smith over te nemen. Mighty Mike treft Mensur Suljovic terwijl Smith de andere Nederlander bekampt, Raymond van Barneveld.

Mensur Suljovic – Michael van Gerwen

Van Gerwen beukt weer achteloos iedereen in zicht opzij. Vorige week versloeg hij Daryl Gurney, terwijl hij echt niet zijn piekniveau bereikte, toch met liefst 7-2. Het toont het enorme verschil in consistentie tussen de tweevoudig wereldkampioen darts en generatiegenoten die aan zijn stoelpoten willen zagen. De enige van hen die daarop serieus kans lijkt te maken is Rob Cross, de huidige wereldkampioen.

Suljovic is een laatbloeier en hij maakt op zijn 45e zijn debuut in de Premier League Darts. Heel lekker gaat dat nog niet. De Oostenrijker heeft uit vier potjes twee punten gepakt en zijn legsaldo van min vijf onderstreept dat hij het behoorlijk zwaar heeft tegen de andere elitespelers. Wellicht heeft hij in deze topcompetitie gewoonweg zijn plafond bereikt, er zit tegen de echte allerbesten voor hem niet meer in dan af en toe winnen tussen het vele verliezen door.

Michael van Gerwen won vijf van de vorige zes ontmoetingen, die ene nederlaag was vorig jaar september op een klein vloertoernooi.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Raymond van Barneveld – Michael Smith

De man met het laagste gemiddelde heeft de meeste punten. Michael “Bully Boy” Smith staat momenteel op 92,6 per drie pijltjes en won toch viermaal op rij. Da’s merkwaardig. In plaats van allerlei wiskundige oorzaken daarvan te onderzoeken, volstaat het om te concluderen dat hij met zulke gemiddeldes niet door kan blijven gaan met winnen.

Nu is het wel zo dat Barney het op een na laagste moyenne noteert met 94, al speelt bij de ex-wereldkampioen darten mee dat dat getal wordt gedrukt door zwak uitgooien (33 procent). De onderlinge score is ook close: 7-5 voor Raymond van Barneveld.

Voorspellingen darts

Wedden op darten? De bookmakers kunnen geen keuze maken tussen Raymond van Barneveld en Michael Smith. Beide darters staan voor winst op 2.40 en gelijkspel levert je 4.33 per ingezette euro op. Een overwinning van Michael van Gerwen noteert 1.22 en een zege van Mensur Suljovic 9.00. We tippen winst, de meeste 180’s en de hoogste checkout voor Van Gerwen op 1.90.

Programma Premier League Darts

donderdag 1 maart 2018
van 20:00 tot 23:30 uur

Gary Anderson – Rob Cross
Daryl Gurney – Peter Wright
Mensur Suljovic – Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld – Michael Smith
Simon Whitlock – Gerwyn Price

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top