Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen vanavond gewoon aanwezig bij Premier League Darts

Ondanks de geblesseerde enkel opgelopen vorige week vrijdag zal Michael van Gerwen gaan spelen in de Premier League Darts. Door zijn geblesseerde enkel moest hij al twee Player Championships missen in Wigan. Deze werden beide gewonnen door Robert Thornton.

Michael van Gerwen heeft de afgelopen dagen veel gerust. Eerder deze week maakte Van Gerwen al bekend dat hij waarschijnlijk door de pijn heen zal bijten en gewoon zal bijten. Gisteren kwam het definitieve besluit om naar Newcastle te gaan en de wedstrijd gewoon te spelen. In Newcastle wacht landgenoot Raymond van Barneveld.

Michael van Gerwen ging vrijdag na zijn verloren partij tegen Gary Anderson richting Wigan. In Wigan zou hij zich klaar maken voor de Player Championships. Deze stonden zaterdag en zondag op het programma. Echter, hij ging vrijdagavond in het hotel door zijn enkel en de vraag was of hij de wedstrijd zou halen. Michael van Gerwen moest richting het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Uit dit onderzoek bleek dat hij geen verdere schade had aan zijn enkelbanden en zijn enkel slechts had verzwikt. Van Gerwen werd teruggevlogen naar Nederland waar hij rust moest pakken. Gisteren werd bekend dat Van Gerwen de wedstrijd van vandaag tegen Raymond van Barneveld gewoon zal halen.

De twee Nederlanders staan in de laatste wedstrijd van de avond tegen elkaar. Michael van Gerwen staat op dit moment op plek 1 en Van Barneveld op plek 2. Beide darters hebben 20 punten en dus staat de nummer 1 plek op het spel. Van Barneveld zal deze plek heel graag overnemen van zijn landgenoot. Raymond van Barneveld is al sinds de tweede speelronde ongeslagen.

Toch staat hij niet bovenaan het klassement. Dit komt doordat hij vaak heeft gelijkgespeeld. De vraag is donderdagavond of hij tijdens de spannendste wedstrijd van de avond deze ongeslagen status kan behouden. Raymond van Barneveld viel ruim anderhalve week geleden flauw in een Duitsland, maar hier heeft de Nederlander geen gevolgen aan overgehouden.

Michael van Gerwen kon vorige week niet winnen van Gary Anderson. Anderson strijdt nog voor een plek in de play-offs, terwijl van Gerwen al zo goed als zeker is. Van Gerwen gaf zich ondanks zijn zo goed als zekere plek niet zo maar gewonnen, maar Anderson was gewoonweg beter. Michael van Gerwen zal zich graag willen revancheren van deze nederlaag en dus kan Van Barneveld een gretige Mighty Mike verwachten.

Back To Top