Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen strijdt op European Tour Event 8

Michael van Gerwen

Van donderdag 19 tot en met zondag 21 september vindt in Leipzig het European Tour Event 8 plaats. Namens Nederland zijn Michael van Gerwen en Vincent van der Voort present.

Dit is het laatste evenement van het jaar in het kader van de European Tour. De pijltjes worden gegooid in het Kohlrabikirkus te Leipzig en de dartsbond PDC stelt circa 12.000 Euro aan prijzengeld beschikbaar.

De komende dagen zullen 48 darters verschijnen aan de oche. De zestien hoogst geplaatste spelers krijgen vrijdag vrijaf en hoeven zaterdag pas te strijden tegen de zestien andere darters die door de eerste ronde zijn gekomen.

Phil Taylor niet op European Tour Event 8

Gary Anderson en Phil Taylor hadden zich aangemeld voor dit weekend maar besloten zich terug te trekken. Daardoor schuiven Terry Jenkins en Michael Smith een plekje op en glippen ze nog net gratis en voor niks de tweede ronde van zaterdag binnen. Donderdag maakten bovendien Adrian Lewis en Robert Thornton ook bekend om af te zien van deelname. Ze worden vervangen door Andy Hamilton en Wes Newton.

Vrijdag spelen 32 kwalificanten vanaf 15:00 uur tegen elkaar. De laatste partij wordt omstreeks 23:00 uur afgerond. Zaterdag worden de zestien matches opgedeeld in twee sessies van acht, waarbij de eerste helft plaatsvindt van 13:00 tot 17:00 uur en de tweede van 19:00 tot 23:00 uur. Zondag zijn er acht duels in de derde ronde, die begint om 13:00 uur. In de avond begint het echte werk met de kwart, halve en hele finale. Van 19:00 tot 23:00 wordt er vuurwerk verwacht in Leipzig. In alle rondes gaat het om een best of eleven legs.

Michael “Mighty Mike” Van Gerwen weet dat hij zaterdag de winnaar van de partij tussen Stephen Bunting en Ross Smith tegenover zich krijgt. Bunting staat 39e op de PDC Order of Merit, Smits is de nummer 51. Afgelopen weekend versloeg Van Gerwen in de finale van het Players Championship een andere Smith, te weten Michael Smith. In de halve finale rekende Van Gerwen overtuigend af met Adrian Lewis (2-6), toch geen kleine jongen.

De zestien geplaatste darters

 1. Michael van Gerwen
 2. Brendan Dolan
 3. Robert Thornton
 4. Dave Chisnall
 5. Peter Wright
 6. Ian White
 7. Kim Huybrechts
 8. Steve Beaton
 9. Adrian Lewis
 10. Simon Whitlock
 11. Mervyn King
 12. Vincent van der Voort
 13. Justin Pipe
 14. Jamie Caven
 15. Terry Jenkins
 16. Michael Smith
Back To Top