Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Perth Darts Masters: Van Gerwen tegen Kyle Anderson

Michael van Gerwen Perth Darts Masters 2015

Van vrijdag tot en met zondag wordt in Australië het Perth Darts Masters gespeeld. In de eerste ronde is Michael van Gerwen gekoppeld aan de thuisspeler Kyle Anderson. Raymond van Barneveld treft Loz Ryder.

Vrijdag gaan de acht partijen in de eerste ronde van start om 11:00 uur Nederlandse tijd (19:00 uur in Perth). De winnaar is de darter die als eerst zes legs heeft gewonnen, oftewel een best of eleven. Dit is de loting en de speelvolgorde:

  1. Paul Nicholson – Shane Tichowitsch
  2. Raymond van Barneveld – Loz Ryder
  3. Dave Chisnall – Justin Miles
  4. James Wade – Beau Anderson
  5. Peter Wright – Warren Parry
  6. Simon Whitlock – Vinay Cooper
  7. Phil Taylor – David Platt
  8. Michael van Gerwen – Kyle Anderson

De vier kwart finales starten zaterdag om 11:00 uur NL tijd en betreffen een best of 15 legs, terwijl de halve finales op zondag starten om 09:00 uur en gaan om best of 19 legs. De daaropvolgende finale vergt consistentie, want de winnaar zal elf legs moeten behalen (best of 21).

Ruimte voor ontspanning Perth Darts Masters

De plaats van handeling is het Challenge Stadium, dat door een sponsordeal ook bekend staat als het HBF Stadium. Normaliter wordt het stadion gebruikt voor basketbal en netball. Mochten de darters tussen de bedrijven door willen ontspannen, dan kunnen ze in het inpandige zwembad plonzen of de frustraties wegwerken in de fitnessruimte.

De 25-jarige Van Gerwen won dit jaar reeds de twee eerdere evenementen binnen de zogeheten World Series of Darts, die de elite van de dartssport rond de wereld laat trekken. In mei overwon hij iedereen op het Dubai Darts Masters en eerder in augustus voegde hij daar de titel van het Singapore Darts Masters aan toe.

Lastige tegenstander voor van Gerwen

Om in elk geval ook in het weekend nog in het toernooi te zitten, moet Mighy Mike langs de publieksfavoriet Kyle Anderson zien te geraken. Op de ranglijst Order of Merit staat de Australiër slechts op plek 93. De 26-jarige darter uit nota bene Perth viel tijdens het laatste PDC WK op door tegen Ian White een onvervalste negendarter te gooien.

Van Gerwen heeft zich op ontspannen wijze voorbereid op de Perth Darts Masters door met vriend en concurrent James Wade uit varen te gaan. De enorme vissen die ze uit het water haalden lagen even later op hun bordje.

Back To Top