Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen slaat genadeloos terug na verliezen wereldtitel

Michael van Gerwen World Matchplay Darts 2015

Dartnieuws. Michael van Gerwen had er behoorlijk de P in dat hij het jaar begon met zijn wereldtitel kwijtraken. Mighty Mike besloot keihard terug te knokken en inmiddels is hij terug. En hij speelt sterker dan ooit te voren.

Aan het einde van het afgelopen jaar zat de klad er een beetje in bij Michael van Gerwen. Het winnen van toernooien ging hem al een tijdje niet meer zo makkelijk als een jaar daarvoor. Het dieptepunt werd bereikt toen hij tijdens het wereldkampioenschap darts in Alexandra Palace in de halve finale werd verslagen door Gary Anderson .

Michael van Gerwen nam even rust en een besluit.

Na het WK vertrok Michael van Gerwen naar de Malediven voor een korte visvakantie. Ze zeggen dat er niets ontspannender is dan vissen en dat het net zo goed helpt als mediteren om je geest eens even helemaal leeg te maken – zodat er weer plek komt voor andere dingen. Voor Van Gerwen heeft het in elk geval perfect gewerkt. “Ik name een korte pauze na het WK en ik voel me nu goed en ben er klaar voor om dit jaar heel veel schade aan te richten,” zei hij op zijn eigen website.

“Ik heb al een tv-titel te pakken en nu ook twee Pro Tours in mijn zak – maar dit is slechts het begin van wat, naar ik hoop, een fantastisch jaar voor me wordt,” aldus van Gerwen. Na het WK speelde hij inmiddels 25 partijen, waarvan hij er maar liefst 24 won.

De ‘Kale Sloopkogel’ slaat genadeloos terug

Van Gerwen won de Unibet Masters en hij haalde hard uit in de Premier League. Ook stond hij in het afgelopen weekend drie dagen op rij in de finale van een UK Open Qualifier. In de eerste van die drie leed hij zijn eerste en enige nederlaag van dit seizoen toen Adrian Lewis hem met 6-1 onderuit maaide. Daar kun je boos over worden en ook dat kan een reden zijn om jezelf weer eens helemaal op te laden en vol te pompen met de juiste hoeveelheid adrenaline.

Een dag later trof hij Lewis weer en nam genadeloos wraak door hem in de halve finale met dezelfde cijfers als een dag eerder te verslaan. Vervolgens won hij de finale van Vincent van der Voort en een dag later stond Mighty Mike opnieuw in een finale en versloeg ook James Wade.

Afgelopen week speelde de Brabander zijn eerste wedstrijd in de Premier League tegen Kim Huybrechts die zijn debuut maakte in deze dartscompetitie. Michael van Gerwen won met 7-3. Komende donderdag treft hij Stephen Bunting in de Premier League en dat zou wel eens heel goed zijn vijfentwintigste zege van dit seizoen kunnen worden.

Back To Top