Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Phil Taylor Premier League of Darts live

Loting WK darts: de tegenstanders van de Nederlanders en Belgen

Premier League of Darts voorbeschouwing – Darten. Vanavond rond een uur of 22:00 uur staan Michael van Gerwen en Phil Taylor voor de oche in Glasgow. Ze spelen hun zevende match in de competitie tegen elkaar. Inzet is de koppositie.

Het affiche van de speelronde in de hoofdstad van Schotland is niet misselijk. Raymond van Barneveld tegen Dave Chisnall bijvoorbeeld, herbergt twee man die vorig jaar nog de halve finale haalden. Gary Anderson, de wereldkampioen darts van 2015 en 2016, treft de immer kleurrijke Peter Wright, die een zeer stabiel seizoen draait. Maar we komen er niet onderuit: dé partij van de avond is Mighty Mike tegen The Power.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

De man van het moment is ongetwijfeld Michael van Gerwen uit Vlijmen. Alhoewel hij begin 2016 de wereldtitel misliep, is hij daarna weer onbedwingbaar te keer gegaan en pakte hij dit kalenderjaar al zes dartstitels. Het is dat de Brabander niet van plan lijkt om net zo lang door te gaan met darten als Phil Taylor, anders zou hij een paar van diens records kunnen overnemen.

The Power uit Stoke nam begin vorig jaar afscheid van zijn zieke moeder en was ook nog in een echtscheiding verwikkeld, die door de Engelse tabloids breed werd uitgemeten. Nu is Taylor in staat om zijn energie weer op zijn sport te richten. Het gevolg: hij hoort weer bij de absolute top. Maar kan hij dat tonen tegen Van Gerwen? De Nederlander won negen van de tien vorige confrontaties met de Brit.

Lees hier de onze wedtips voor de 7e speelronde Premier League Darts 2016

Taylor kan Van Gerwen onder druk zetten

In interviews lopen de heren over van respect voor elkaar. “Phil is de grootste darter ooit. De vorige twee partijen moest ik een achterstand overkomen. Maar ik laat het publiek nu al weken darts zien waar hun ogen open van vallen. Ik moet zorgen dat ik dit volhoud.” En Taylor zegt: “Iedereen op dit niveau heeft fantastisch veel talent. Wat Mike zo bijzonder maakt, is zijn focus en zijn agressie. Maar ik hoor tot een heel klein groepje spelers die hem onder druk kunnen zetten.”

Programma Premier League of Darts

Van 20:00 tot 00:00 uur (Nederlandse tijd), best of 14 legs
Gary Anderson – Adrian Lewis
James Wade – Robert Thornton
Michael van Gerwen – Phil Taylor
Raymond van Barneveld – Dave Chisnall
Gary Anderson – Peter Wright

Live darten kijken? Lees hier de mogelijkheden.

Stand Premier League Darts 2016

Michael van Gerwen 6-10 (+20)
Phil Taylor 6-10 (+19)
Adrian Lewis 6-8 (+6)
James Wade 7-8 (+0)
Peter Wright 6-7 (+1)
Gary Anderson 5-6 (+4)
Raymond van Barneveld 6-4 (-3)
Dave Chisnall 6-3 (-6)
Michael Smith 7-3 (-22)
Robert Thornton 5-1 (-19)

Back To Top