Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Phil Taylor LIVE finale World Matchplay Darts 2016

Wedden Premier League Darts live: Michael van Gerwen - Phil Taylor Getty

World Matchplay Darts 2016 – Michael van Gerwen – Phil Taylor. Vanavond om 20:00 uur staan Mighty Mike en The Power in de finale van World Matchplay Darts. Het is niets minder dan een droomfinale, want Taylor won deze titel vijftien keer en Van Gerwen is de titelhouder.

Zaterdag schudden beide darters hun tegenstander overtuigend af. Michael van Gerwen won met 17-9 van Adrian Lewis, die hij in de finale van 2015 ook versloeg, en Phil Taylor was met 17-8 te sterk voor wereldkampioen Gary Anderson.

Wil je inzetten op de finale wedstrijd van vanavond? Zie onderaan meer.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

In de laatste partij in de Winter Gardens te Blackpool gaat het om best of 35 legs. De consequentie daarvan is dat er pas een kampioen wordt gehuldigd, zodra een van de twee finalisten 18 legs binnen heeft gesleept.

De partijen van Mighty Mike en The Power in de halve finale leken veel op elkaar. Qua gemiddeldes was het verschil tussen hen en de opponent vrij klein. Michael van Gerwen noteerde 101,2 en Wade 98,2, dus dat verschil van drie puntjes kan het de toch forse marge in de eindstand niet verklaren. Die zat hem in de finesse van Mighty Mike bij het uitgooien: hij pakte 17 van zijn 35 kansen, bijna de helft dus. Wade bleef steken op 36 procent.

Versnelling Van Gerwen slopend

Ook Phil Taylor noteerde 101,2 maar hij zorgde voor een wat groter gat richting Anderson. De Schot kwam tot 96.8, maar ook die achterstand van vijf punten per pijl vormde niet de basis voor de afstraffing. The Power was simpelweg te sterk bij de checkouts (en snel finishen geeft het gemiddelde ook een boost). Ook hij pakte de helft van zijn legdarts, Anderson 36 procent.

Wat Van Gerwen in wat langere partijen zo’n slopende tegenstander maakt, is dat hij vaker wel dan niet ineens en in hoog tempo een reeks legs achtereen wint. Tegen James Wade deed hij dat vanaf 3-3 tot 8-3 en ook nog eens van 12-9 naar 17-9. Taylor is een wat meer gelijkmatige speler, maar ook de man uit Stoke plaatste tegen Anderson een versnelling: van 2-2 naar 7-2.

Wedden op darts

Je kunt de wedstrijden vanavond live en live stream kijken bij RTL 7.

Back To Top