Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Peter Wright halve finale Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen - Peter Wright halve finale Grand Slam of Darts Getty

Vandaag rond 16:00 uur darten Michael van Gerwen tegen Peter Wright in de halve finale van de Grand Slam of Darts. In de eerste partij van de middag (14:00) staat James Wade tegen Gary Anderson. De finale Grand Slam of Darts begint 20.00 uur vanavond.

Grand Slam of Darts Michael van Gerwen

Op de slotdag in Wolverhampton worden zowel de halve als hele eindstrijd gespeeld. De winnaar krijgt 100.000 Britse pond bijgeschreven, wat ook meetelt voor de PDC Order of Merit. Ongeacht de gebeurtenissen zal Van Gerwen die ranglijst royaal aan blijven voeren.

Deze heren komen elkaar erg vaak tegen. Logisch, want Van Gerwen behaalt in zo ongeveer elk toernooi de finale, terwijl Wright een uiterst solide topper is die eigenlijk nooit verzaakt, maar die op zijn 46e ook nog wacht op die ene grote darts titel. Nog nooit won “Snakebite” een major. En een significante sta-in-de-weg is Michael van Gerwen.Michael van Gerwen Grand Slam of Darts Getty Alleen al dit jaar versloeg Mighty Mike hem in vijf finales, te weten bij het UK Open, de World Series Finals en drie European Tour avondjes.

Michael van Gerwen tegen Peter Wright

Wright maakte samen met Van Gerwen de sterkste indruk in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Hij was superieur in groep C, waarin hij maar vier legs afstond, en was daarna veel te sterk voor Darryl Fitton en Phil Taylor. Maar inmiddels heeft hij wel de vorige vijftien duels tegen Mighty Mike verloren. “Het helpt dat ik hem nu eens niet in een finale tegenkom”, zegt de Schot.

Michael van Gerwen had het makkelijk tegen Robert Thornton en Brendan Dolan in de knock-outfase, nadat ook hij in de groepsfase maar vier legs verloor. “Ik ben nog niet getest de vorige week”, erkende hij, “maar ik denk dat het tegen Wright wel gaat gebeuren.”

Het is een best of 31 legs partij, zodat 16 legs volstaan voor de winst. De laatste keer dat Van Gerwen een partij won waarbij iemand minstens tien legs moest behalen, was precies twee jaar terug tegen Terry Jenkins (7-10). Dit is uitgezonderd toernooien waarbij met sets wordt gewerkt, zoals het WK darten.

Gokken op darts

Back To Top