Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen pakt voor tweede keer World Grand Prix titel

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft evenals in 2012 de World Grand Prix gewonnen. De Brabantse darter versloeg in de finale James Wade met 5-3 en mocht in het Citywest Hotel te Dublin naast de glazen beker ook een cheque voor honderdduizend pond aanpakken.

De wereldkampioen en `s werelds nummer één maakte tweemaal een achterstand in sets ongedaan en nam vanaf 3-3 zelf het heft in handen. Mighty Mike won de slotset met 3-0 en dat was de enige set van de avond die in die cijfers eindigde. Hij had “The Machine” ontregeld.

In de eerste set gooide Van Gerwen een dertiendarter, maar hij gaf met matig werk op de dubbels de linkshandige Wade de gelegenheid om met 3-1 in legs de eerste klap uit te delen. In de tweede set stelde de man uit Vlijmen briljant orde op zaken door zijn drie legs te winnen met twaalf, veertien en dertien darts.

Van Gerwen vergeet openingsdubbel

In de vijfde set bereikte de finale zijn kookpunt. Op 2-1 in legs voor Van Gerwen leek hij de alleen op dit toernooi geldende regel te vergeten, dat elke leg geopend moet worden met een dubbel. Hij mikte namelijk op de treble twintig en verprutste vier pijlen achter elkaar. Wade, die wel de begindubbel wierp en daarna verder mocht, kon daardoor eenvoudig op 2-2 in legs komen.

De slotleg van de vijfde set was cruciaal. Wade denderde via een 180 en 177 naar een finish van twintig maar miste vervolgens drie pijlen op dubbel tien. Van Gerwen liet de onverwachte kans niet liggen en gooide knap 110 uit om op 3-2 in sets te komen.

Gaandeweg de zevende set ging Wade prutsen met zijn dubbels. Hij verzuimde op 0-2 in legs op 3-4 te komen, waarna Van Gerwen zes legs op rij won en in no time uitliep naar de beslissende 5-3.

Michael van Gerwen in de finale net wat beter

Van Gewen gooide negen keer 180, Wade vijf keer. De gemiddeldes waren vrij mager: 90,8 voor de Nederlander en 89,3 voor de Engelsman. Al met al won Van Gerwen achttien legs en Wade zestien.

“De checkout van 110 in de vijfde set toonde aan hoe sterk ik vanavond was”, sprak de winnaar. “Wade maakte het erg lastig vanavond maar op de belangrijke momenten was ik net even wat beter.”

Back To Top