Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen op rand van play-offs in Premier League Darts 2016

Michael van Gerwen Premier League Darts 2016

Premier League of Darts 2016. Donderdag kan Michael van Gerwen zich definitief plaatsen voor de play-offs van de Premier League Darts 2016. De Brabander is al zo goed als zeker daarvan en heeft tegen James Wade aan een puntje genoeg. Raymond van Barneveld gaat de play-offs zo goed als zeker missen, maar kan tegen Gary Anderson de hoop in leven houden.

Peter Wright – Phil Taylor

Het dartsavondje in Birmingham, na Londen de grootste stad van Engeland, begint met Peter Wright tegen Phil Taylor. Een hele fijne opwarmer, want de kleurrijke Wright staat altijd garant voor entertainment, terwijl Taylor weer echt meetelt op het hoogste niveau. The Power voert de ranglijst van de Premier League aan en is al zeker van de play-offs.

Zoals altijd is stabiliteit het handelsmerk van Taylor. Hij is nooit de man van de krankzinnige gemiddeldes geweest, zoals Michael van Gerwen dit seizoen wel dikwijls, en drijft ook niet op dikke 100+ checkouts. Nee, de legende uit Stoke zit dit seizoen altijd keurig rond de 100 qua moyenne en kient zijn finishes uitgekookt uit. Zijn checkoutpercentage is 45 procent, na Mighty Mike de beste score.

Wright moet donderdag tweemaal opdraven. Zijn tweede duel is tegen Anderson, dus het ziet er niet uit als een prettig avondje voor Snakebite. Hij wacht al drie speelrondes op een zege.

James Wade – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen, winnaar van de Premier League in 2013, sukkelt onovertuigend richting de play-offs. Al wekenlang sleept hij zich van 6-6 gelijkspel naar magere 7-5 overwinningen. Het is genoeg om stevig in de top twee te blijven, maar het zal de Brabantse perfectionist vermoedelijk wel geïrriteerd maken. Nu de allereerste speelavond van de PLD ooit in Nederland nadert (over twee weken in Rotterdam), zal hij zijn vorm op moeten krikken.

Lees ook Wedden op Premier League 2016

Wade haalde uit zijn vijf vorige partijen in de competitie maar vier puntjes en zijn gemiddeldes stuiteren op en neer van laag in de 90 tot richting 100. Als Mighty Mike weer iets als 100 per drie pijlen uit zijn handen tovert, moet er eindelijk weer een comfortabele zege aankomen.

Programma Premier League Darts

darten donderdag 28 april
20:10 Peter Wright – Phil Taylor
20:25 Raymond van Barneveld – Gary Anderson
20:40 Adrian Lewis – Robert Thornton
22:35 James Wade – Michael van Gerwen
23:10 Peter Wright – Gary Anderson

Back To Top