Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen moet winnen van Peter Wright in Champions League

Peter Wright Premier League Darts 2022

Vanmiddag om 17.00 uur speelt Michael van Gerwen in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League of Darts tegen Peter Wright. Van Gerwen zal de partij moeten winnen om de halve finale te bereiken. De Brabander won op de openingsdag een van zijn twee duels.

Mighty Mike was en is de te kloppen man in Cardiff (Wales), waar in de Motorpoint Arena de allereerste editie van de Champions League of Darts wordt georganiseerd. Hij kwam een tikje bibberend uit de startblokken tegen Robert Thornton, die tot 5-5 gelijke tred wist te houden. Toen schakelde de Brabantse topdarter naar een hogere versnelling en liep hij prompt uit naar 10-5. De slotleg raffelde hij af in elf darts.

Michael van Gerwen verliest van Phil Taylor

In de tweede speelronde trof Van Gerwen Phil Taylor en tot de verrukking van zijn aloude rivaal ging The Power er vandoor met de zege: 10-4. De oude krijger stond 4-1 voor, bouwde dat uit naar 6-4 en racete daarna naar de finishlijn. Opvallend genoeg slaagde Michael van Gerwen er geen enkele keer in om een leg die hij was begonnen te behouden.

Voor het ego van Van Gerwen niet fijn, maar voor het toernooi maakt het nog niets uit. Van de twee groepen gaan tenslotte de nummers een en twee door en tegen Peter Wright, die ook twee punten heeft, is een zege dus afdoende om door te gaan.

Michael van Gerwen – Peter Wright

De reeks van 36 gewonnen partijen op rij is dus ten einde. En in plaats van zitten mokken, kan Van Gerwen beter trots terugblikken op die ongelooflijke reeks. Tegen de Schot Wright moet de teller gewoon weer op een zege worden gezet. Peter Wright komt in regel net wat tekort tegen de absolute dartselite. Een paar mindere legs hier, net een gemiste dubbel te veel; Wright is gevaarlijk, maar zal de parij van zijn leven moeten spelen.

De onderlinge stand is 32-4 in het voordeel van Van Gerwen. Vooral in de wat langere partijen zal Mighty Mike in staat zijn om concentratieverlies van Snakebite af te straffen. Het gaat zondagmiddag om best of 19 legs. Daarna, in de halve finale en eindstrijd van de Champions League of Darts, is het een best of 21.

Back To Top