Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen met 51 punten naar World Series of Darts Finals 2016

Vandaag en morgen de tweede ronde World Matchplay Darts

World Series of Darts Finals 2016. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld horen bij de acht spelers die zich direct hebben geplaatst voor de World Series of Darts Finals die begin november worden gehouden. Ze komen pas in actie tijdens de finale van de World Series of Darts als de tweede ronde begint op zaterdagavond 5 november.

World Series of Darts Finals 2016

De Finals van de World Series of Darts worden op 5 en 6 november gespeeld in de Braehead Arena in Glasgow. Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben ook Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade, Peter Wright en Dave Chisnall zich direct geplaatst doordat ze de eerste acht plaatsen bezetten na afloop van de competitiereeks van de World Series of Darts. Daarnaast zullen half oktober de namen van nog eens zestien darters worden bekendgemaakt die ook welkom zijn op het eindtoernooi.

Michael van Gerwen meeste punten

De Ladbrokes World Series of Darts Finals volgen als de finale van een reeks van zes dartstoernooien die gedurende 2016 werden gespeeld in Dubai, Auckland, Shanghai, Tokio, Sydney en Perth. De resultaten van die wedstrijden zijn bijgehouden in een puntenklassement (zie onder). Michael van Gerwen voerde die ranglijst aan met 51 punten nadat hij in zowel Shanghai als Perth won. Gary Anderson werd tweede dankzij zijn overwinningen in Dubai, Auckland en Tokyo. Phil Taylor werd derde vanwege zijn winst op de Sydney Darts Masters.

Kyle Anderson, Corey Cadby, Rob Szabo maar ook Simon Whitlock vielen net buiten de boot. Voor hen zijn er nog een paar kansen om alsnog een ticket te bemachtigen. Want behalve de acht beste spelers uit de wedstrijdserie, zullen er nog eens zestien namen van spelers bekend worden gemaakt. Acht daarvan weten we na de Unibet World Grand Prix, die van 2 t/m 8 oktober in het Ierse Dublin worden gespeeld.

Nog kansen in Champions League of Darts

Daarnaast zullen ook de beste vier spelers op de PDC Order of Merit die zich niet direct hebben geplaatst, worden uitgenodigd; welke spelers dat zijn is afhankelijk van de stand op de PDC-ranglijst nadat de Unibet World Grand Prix is gespeeld. De kans is redelijk groot dat de naam van Michael Smith (zevende op de PDC Order of Merit) zich daarbij bevindt. Ook is er plaats voor vier darters die in bezit zijn van een PDC Tour Card en die zich weten te plaatsen via een PDC qualifier die op zondag 23 oktober wordt gespeeld.

World Series of Darts 2016

Einduitslag in punten:
51 Michael van Gerwen
45 Gary Anderson
29 Phil Taylor, Dave Chisnall
25, Adrian Lewis, James Wade
22 Peter Wright
20 Raymond van Barneveld
4 Kyle Anderson, Corey Cadby
3 Rhys Mathewson, Rob Szabo
2 Simon Whitlock, Cody Harris, David Platt
1 Clinton Bridge, Damon Heta, Stuart Leach, Ken Moir, Warren Parry, Bernie Smith, Lihao Wen, Royden Lam, Yanlai Shi, Scott Mackenzie, Yuanjun Liu, Jianhua Shen, Paul Lim, Yunfei Jiang, Shintaro Inoue, Keita Ono, Chikara Fujimori, Haruki Muramatsu, Tsuneki Zaha, Masahiro Hiraga, Masumi Chino, Seigo Asada, Harley Kemp, Koha Kokiri, Kim Lewis, Adam Rowe

Back To Top