Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen makkie tegen Max Hopp en Barney ontwaakt

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

In de derde en laatste groepswedstrijd van de Grand Slam of Darts speelt vandaag (rond 21.30 uur) Michael van Gerwen tegen Max Hopp. De jonge Duitser werd in 2015 wereldkampioen darten bij de junioren. Raymond van Barneveld treft morgen Mensur Suljovic.

Grand Slam of Darts 2016

Het publiek in de Wolverhampton Civic Hall krijgt een fraai programma voorgeschoteld. Dit is het enige toernooi waar spelers van de bonden PDC en BDO elkaar treffen, te weten 24 stuks van de ene en acht van de andere organisatie. En dat de in regel wat bekendere darters van de PDC heus niet elke partij winnen, werd zondag onderstreept. Zo verloor Dave Chisnall bijvoorbeeld met 1-5 van Jamie Hughes en legde Alan Norris het met 1-5 af tegen Glen Durrant.

Michael van Gerwen – Max Hopp

De twintigjarige Hopp staat 38e op de PDC Order of Merit. Zoals in veel sporten is de sprong van de topjeugd naar de volwassenen niet zomaar gemaakt. Zo heeft Max Hopp bijvoorbeeld nog nooit de kwartfinale van een tv-toernooi bereikt. Ook hier in Wolverhampton blijkt dat hij nog een stap moet maken. Tegen Brendan Dolan (5-4 verlies) bleef zijn gemiddelde onder de negentig steken en ondanks de 5-3 zege op Martin Adams was ook toen zijn moyenne verre van indrukwekkend (86).

Michael van Gerwen zette eerst zonder groots te spelen Adams opzij met 5-2 en daarna Dolan met 5-1. Van Gerwen won de twee eerdere duels met Hopp, die plaatsvonden op 4 en 5 oktober van 2014.

Raymond van Barneveld – Mensur Suljovic

Het WK Darts komt er weer aan en in de aanloop daarnaartoe lijkt er iets te ontwaken bij Raymond van Barneveld. De veteraan wierp een vlekkeloze partij tegen Nathan Aspinall (5-1, gemiddelde 110) en was daarna ook beresterk tegen Danny Noppert (5-2, gemiddelde 105). Ondanks dat zijn tegenstanders ook een hoog niveau bereikten, bleef Barney onaangedaan op koers. Dankzij het legsaldo van plus zeven is hij al vrij zeker van de volgende ronde.

Suljovic kreeg verrassend klop van Danny Noppert (3-5) en herstelde zich met 5-3 tegen Aspinall. De Oostenrijker heeft twee punten en een saldo van nul en zal dus ruim moeten winnen van Barney om nog aanspraak te maken op groepswinst. Onderwijl ademt Noppert (twee punten, min een) in zijn nek.

Wedden op Grand Slam of Darts

Back To Top