Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen maakt zich op voor WK Darts 2015

Michael van Gerwen

WK Darts. Sky Sports 1 zond vanavond een programma uit dat helemaal over Mighty Mike van Gerwen ging. De verdedigend wereldkampioen vertelde daarin over hoe hij van een nerveus ventje in een gevreesde tegenstander veranderde. Vanaf 18 december verdedigt Michael van Gerwen zijn wereldtitel op het PDC WK Darts 2015 in het Londense Alexandra Palace.

RTL 7 zendt deze documentaire maandag 15 december uit om 23.10 uur.

Van Gerwen’s wereld

In de documentaire neemt Van Gerwen zijn fans mee in zijn eigen wereld. Hij laat zien waar hij woont en waar hij traint en hij vertelt over zijn ups en downs. Inmiddels kan de Brabander ook binnen het Verenigd Koninkrijk rekenen op een grote schare trouwe fans. Ook ging Michael in op zijn jeugd, zijn opvoeding en hoe hij zijn eerste successen behaalde.

Van Gerwen was al op jonge leeftijd heel succesvol als darter. In 2006 won hij als jongste darter ooit de Winmau Masters. Na zijn overstap naar de PDC in 2007 stond hij twee keer in de finale van het Unicorn-wereldkampioen bij de jeugd. Daarna beleefde hij een aantal jaren waarin hij minder speelde. Van Gerwen vreesde al dat zijn talent hem in de steek had gelaten. De omslag kwam in 2012. Mighty Mike begon te winnen en steeg van de achtendertigste naar de vierde plaats op de PDC Order of Merit. Dat was allemaal te danken aan een mentale omslag.

“Ik hun kop eraf ga trekken!”

“Ik heb gedurende een jaar of drie, vier heel slecht gespeeld. Hij vertelt hoe vaak hij niet op zijn bek ging en weer moest opkrabbelen. “Ik had de gewoonte om de zaal binnen te lopen en me een beetje bang te voelen. Bang om te verliezen. Nu loop ik naar binnen en denk ‘ik ga hem verslaan, heel simpel, zelfvertrouwen” vertelt Van Gerwen in het programma. “Nu loop ik naar binnen en denk, ‘ik ga ze gewoon verslaan’. Ik denk eraan dat ik hun kop eraf ga trekken!”

Van Gerwen begon weer in zijn eigen kunnen te geloven en groeide uit tot de darter die hij nu is. Hij won de World Grand Prix, de Premier League en de Players Championship Finals van afgelopen jaar is dit jaar ook de regerende Europees kampioen. Afgelopen jaar won hij op 24-jarige leeftijd het WK Darts en werd daarmee de jongste wereldkampioen ooit. Dit jaar gaat hij zijn titel verdedigen en wil de PDC World Championship beker in zijn bezit houden. “Met mijn huidige vorm denk ik dat ik de beste ben, ik geniet van wat ik doe en ik wil beter worden,” vertelt Van Gerwen. “Er is maar één ding wat telt – toernooien winnen”.

Back To Top