Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen en Barney kwartfinale US Darts Masters live

World Series of Darts Finals 2021

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn door naar de kwartfinales in Las Vegas. Dat is niet heel verrassend, want meestal gaan alle spelers van de PDC door naar de kwartfinales als er een World Series wordt gespeeld. Maar in Amerika gaat het altijd net een beetje anders. James Wade is uitgeschakeld, evenals Max Hopp.

Het niveau binnen het Noord-Amerikaanse darten ligt een stuk hoger dan in Azië en dat was te merken aan de tegenstand waar de PDC-darters op stuitten. Wade werd uitgeschakeld door de jonge Canadees Dawson Murschell in een spannende strijd die uitliep op een decider. Met nog 40 op het bord miste Wade tot drie keer toe zijn kans om de wedstrijd te beslissen en verloor met 5-6. Murschell speelt nu tegen Gerwyn Price in de kwartfinales.

World Series – US Darts Masters

Max Hopp debuteerde in de World Series en speelde tegen Dave Richardson, die profiteerde van de onwennigheid en zenuwen van de jonge Duitser. Richardson zal het in de kwartfinales een stuk moeilijker krijgen. Hij speelt vandaag tegen Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen behaalde – evenals Gary Anderson – een whitewash-overwinning op zijn Noord-Amerikaanse tegenstandre. Van Gerwen speelde tegen de 45-jarige Canadees Chris White met de bijnaam “The Great White Shark”, en deze Canadese Jaws had geen antwoord op de meedogenloze Brabantse Groene Haai. “Ik kan me alleen maar druk maken over mezelf, ik denk niet na over mijn tegenstander of ik er iets aan kan doen. Als ik zo goed speel als ik kan dan win ik.” Van Gerwen treft Dave Richardson in de kwartfinale van de US Darts Masters en als hij de halve finale bereikt, speelt hij tegen de winnaar uit de wedstrijd Dawson Murschell vs Gerwyn Price.

Raymond van Barneveld

Gary Anderson versloeg de Canadees Jayson Barlow met 6-0. Anderson speelt in de kwartfinales tegen Raymond van Barneveld die een stuk lastiger te whitewashen is. Anderson rekent op een zware wedstrijd. “Barney heeft me in Shanghai verslagen, dus hopelijk kan ik hem morgen terugpakken,” zei de Schot na afloop van zijn wedstrijd tegen de Canadees.

Hij was ook onder de indruk van de sfeer in het Tropicana Hotel in Las Vegas. “We kwamen zeven jaar geleden voor het eerst naar Vegas en toen was het niet te vergelijken met nu. Het publiek is geweldig,” zei Anderson.

Van Barneveld gaat door naar de kwartfinaledarten na een 6-3 overwinning op David Cameron. “Excalibur” kwam tot de laatste 32 op het afgelopen WK Darts en is een van de beste Canadese darters van dit moment.

Peter Wright

Ook Peter Wright kreeg het niet cadeau . Na een moeizame start versloeg hij de Canadees Shawn Brenneman, een van de topspelers van het Noord-Amerikaanse dartscircuit, met 6-3. Wright neemt het in de kwartfinale op tegen Daryl Gurney.

Weddenschappen darten

Wedden op darten? Het topaffiche in de kwartfinales is natuurlijk de strijd tussen Raymond van Barneveld en Gary Anderson. In Shanghai was Barney de baas en dus mag je een strijd tussen gelijken verwachten. Dat zijn deze mannen ook als je naar hun carrièreresultaten kijkt: Barney 16 en Anderson 19. Toch is Anderson favoriet bij de bookmakers omdat hij de afgelopen twee jaar tien van zijn twaalf wedstrijden tegen Barney won. Kroon noteert 3.10 voor Barney en 1.37 voor de Flying Scotsman.

Voor Michael van Gerwen v Dave Richardson is een van de interessantste weddenschappen de “Match 180s 2 way”, ofwel inzetten op het aantal 180’s dat wordt gegooid. Als dat er meer dan 7,5 zijn, levert het je 3.45 keer je inzet op en voor minder dan 7,5 keer een 180, zijn de odds 1.27.

Van Gerwen is met 1.62 de absolute favoriet. Anderson noteert bij de goksites 5.50 en Peter Wright 6.00. Wright zou heel goed de finale kunnen halen en is in staat van Gerwen te verslaan. Van Barneveld noteert 21.00 voor de titel. Lees ook: live streaming darts kijken.

Uitslagen U.S. Darts Masters

Vrijdag 14 juli 2017
Daryl Gurney 6-2 Dennis Sayre
Gerwyn Price 6-4 Willard Bruguier
Dave Richardson 6-3 Max Hopp
Raymond van Barneveld 6-3 David Cameron
Dawson Murschell 6-5 James Wade
Peter Wright 6-3 Shawn Brenneman
Michael van Gerwen 6-0 Chris White
Gary Anderson 6-0 Jayson Barlow

Speelschema U.S. Darts Masters

Zaterdag 15 juli (12:00 Las Vegas, 21:00 NL tijd)
Kwartfinales
Dawson Murschell v Gerwyn Price
Michael van Gerwen v Dave Richardson
Gary Anderson v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Daryl Gurney

Halve Finales
Van Gerwen/Richardson v Murschell/Price
Anderson/Van Barneveld v Wright/Gurney

Finale

Back To Top