Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen is present op Players Championship 17 en 18

Michael van Gerwen

Dit weekend vinden in het Engelse Crawley twee edities plaats van het Players Championship. Michael van Gerwen heeft zich ingeschreven en is daardoor automatisch de favoriet voor edities 17 en 18 van de cyclus.

Ook in het voorlaatste weekend van november vinden er weer twee evenementen plaats in het kader van het Players Championship. Vervolgens worden de beste participanten uitgenodigd voor de Players Championship Finals, waar eind november voor de winnaar 300.000 Engelse Pond ligt te winnen. Een niet te versmaden prijs, zo vlak voor de dure decembermaand.

Players Championship Finals

De PC Finals is een begeerlijke prijs, maar de twintig afzonderlijke wedstrijden zijn wat minder prestigieus en bieden een podium aan de mindere goden van de dartswereld om ook eens ver te komen in een toernooi . De eerste edities van dit jaar werden een prooi voor de toppers, zodat ze zich direct veilig speelden voor deelname aan de Finals.

Na de zeges van Gary Anderson (tweemaal), Van Gerwen en Phil Taylor in de eerste vier edities van de Players Championship was het tijd voor de eerste winnaar van buiten de (huidige) top tien van de ranglijst Order of Merit: Brendan Dolan. Maar het blijft een reeks voor bewezen darters, want geen enkele winnaar van de zestien edities staat buiten de huidige top twintig van de ranking.

Om bij te houden wat de darters hebben gepresteerd in de Player Championships, heeft de bond PDC een aparte lijst opgesteld, genaamd ProTour Order of Merit. Ook het prijzengeld dat spelers winnen in het Coral UK Open Qualifiers en de evenementen van de European Tour worden in de lijst opgenomen.

Gary Anderson is de aanvoerder met 107.000 Engelse Pond, gevolgd door Mighty Mike met 98.250 Pond en Dolan met 91.500 Pond. Vincent van der Voort is vijftiende en zal zich voor de Finals plaatsen. Jelle Klaasen zit op de wip met zijn dertigste plaats. Raymond van Barneveld heeft nog vier toernooien de kans om zijn ranking van 34 op te krikken naar een plek binnen de top 32.

Het worden de zevende en achtste PC-toernooien in 2014 in Crawley. Op zondag 14 september won Michael van Gerwen de zesde editie in Crawley door in de finale af te rekenen met Michael Smith (6-4).

Back To Top