Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Gary Anderson finale WK Darts live

Melbourne Darts Masters: Van Gerwen moet aan de bak voor punten | Getty

Michael van Gerwen – Gary Anderson, finale WK Darts 2017. Gisteren versloeg Michael van Gerwen zijn opponent Raymond van Barneveld met 6-2 in een wedstrijd die nu al historisch is. Beide mannen speelde met absurd hoge gemiddelden. Van Gerwen kwam uit op een gemiddelde van 114,05 en daarmee verpulverde hij het record van Phil Taylor van 111,21, dat al sinds 2002 als een huis overeind stond.

Het gemiddelde had nog iets hoger kunnen uitkomen doordat MvG een dubbel-12 miste voor een negendarter. Maar ook Van Barneveld heeft een record te pakken met zijn gemiddelde van 109,34: het hoogste dat ooit werd gegooid door een verliezer op een WK Darts. Bovendien staat Barney hiermee nu op de vierde plaats van de hoogste gemiddelden die ooit op een PDC WK werden gegooid. Plaats twee en drie worden door Taylor ingenomen met 111,21 (2002) en 110,94 (2009).

Finale WK Darts 2017

Of het indrukwekkende spel van Michael van Gerwen in de halve finale invloed heeft op Gary Anderson die voor de derde keer op rij wereldkampioen kan worden, is maar de vraag. “Het maakt niet uit tegen wie ik speel. Iedereen is hier met maar één doel en dat is winnen, en het maakt niet tegen wie je speelt, wat ze doen, wat ze gaan doen…. Morgen is een andere dag, andere avond, andere game” zei Anderson. “Het maakt niet uit hoe je speelt, als je de dubbels maar raakt”.

Gary Anderson staat voor de derde keer op rij in de finale van het WK Darten en maakt zich weinig zorgen over zijn tegenstander. “Drie finales, dat doe je toch ook niet zomaar,” liet de Flying Scotsman weten aan de NOS. En hij weet dat hij Mighty Mike kan verslaan.

Onderlinge stand 22-13

Dit jaar stonden Anderson en MvG al drie keer eerder tegenover elkaar in een andere finale. Anderson versloeg MvG twee keer; in de finale van de Japan Darts Masters en de Dubai Masters. Van Gerwen won van Anderson in de finale van de World Grand Prix. In totaal speelden ze 36 keer tegen elkaar en de stand is 13 – 22 in het voordeel van MvG; een keer was er remise.

Anderson bereikte de finale door in de ‘Schotse halve finale’ Peter Wright te verslaan. Anderson won met 6-3 nadat Wright zich nog had teruggevochten naar 3-3, waarna het op was voor Snakebite.

Michael van Gerwen – Gary Anderson

De finale van de PDC World Darts Championship wordt dus gespeeld door de twee spelers die het hoogst waren geplaatst: de nummer één van de PDC Order of Merit en de heersende wereldkampioen darts – en dat is voor het eerst sinds 2009, toen Phil Taylor tegen Raymond van Barneveld speelde.

Het is ook pas de vijfde keer sinds het eerste PDC wereldkampioenschap dat dit gebeurt. De vijf finales waarin dat de twee ‘top seeds’ het tegen elkaar opnemen vonden plaats in 1997 1998 2003, 2009 en nu dus weer in 2017.

En dan nu de voorspellingen:…..

Wedden op darten

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top