Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen favoriet voor titel EK Darts 2015

Michael van Gerwen EK Darts 2015

EK Darts 2015. Aanstaande vrijdag 30 oktober gaat in de Ethias Arena in het Belgische Hasselt de European Championship Darts 2015 van start. Drie dagen lang staan er vele topwedstrijden op het programma. Michael van Gerwen wordt door 888sport gezien als topfavoriet voor de titel @ 3.00.

De 26-jarige Van Gerwen is de huidige titelverdediger van de European Darts Championships. Vorig jaar was ‘Mighty Mike’ achtereenvolgens te sterk voor Justin Pipe, Brendan Dolan, Dave Chisnall en Raymond van Barneveld. In de finale werd Terry Jenkins met 11-4 in legs.

Naast Van Gerwen worden ook Phil Taylor (@ 5.50) en Gary Anderson (@ 7.00) gezien als favorieten voor de EK-titel. ‘The Power’ wist het toernooi tussen 2008 en 2011 al vier keer eerder op zijn naam te schrijven. Vorig jaar ging de voormalig nummer één van de wereld in de tweede ronde onderuit tegen Stephen Bunting.

Lees hier meer informatie over wedden op darten.

Regerend wereldkampioen Anderson bereikte nog nooit de finale op een van de belangrijkste PDC-toernooien. Vorig jaar werd hij als nummer zeven van de plaatsingslijst al in de eerste ronde uitgeschakeld door Jenkins, die uiteindelijk doorstootte tot de finale.

Acht Nederlanders aan de start van EK Darts 2015

Benito van de Pas EK Darts 2015Naast topfavoriet Van Gerwen zijn er nog zeven Nederlandse deelnemers aan het European Darts Championship: Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Christian Kist, Benito van de Pas, Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode.

Van Barneveld, Klaasen, Van der Voort, Kist en Van de Pas kwamen vorig jaar ook in actie tijdens het EK Darts. ‘Barney’ was met een halve finale de beste Nederlander van dit kwartet. Klaasen bereikte de kwartfinale waarin hij verloor van Mervyn King en Van der Voort ging in de tweede ronde onderuit tegen Van Barneveld. Kist en Van de Pas moesten in de eerste ronde hun meerdere erkennen in King en Peter Wright.

De Zwaan en Van Duijvenbode debuteren dit weekend op de European Darts Championships. De twee jonge talenten verzekerde zich dit jaar voor het eerst van een ProTour Card en verdienden genoeg punten tijdens de verschillende ProTour toernooien. Later dit jaar mogen ze bovendien ook hun opwachting maken tijdens het WK Darts 2016 in Ally Pally.

Loting eerste ronde EK Darts 2015

Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan
Cristo Reyes – Max Hopp
Ian White – Stephen Bunting
Mensur Suljovic – Dave Chisnall
Robert Thornton – John Henderson
Christian Kist – Rowby John Rodriguez
Peter Wright – Alan Norris
Kim Huybrechts – Mervyn King
Gary Anderson – Brendan Dolan
Simon Whitlock – Magnus Caris
James Wade – Terry Jenkins
Jelle Klaasen – Raymond van Barneveld
Adrian Lewis – Benito van de Pas
Justin Pipe – Dirk van Duijvenbode
Phil Taylor – Vincent van der Voort
Michael Smith – Gerwyn Price

Back To Top