Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen begint als favoriet aan UK Open

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Michael van Gerwen start als favoriet tijdens de UK Open 2018. Ondanks het bizarre winterweer dat grote delen van Engeland, Wales en Schotland heeft platgelegd, gaat het toernooi door en zullen rond lunchtijd de eerste wedstrijden worden gespeeld. Wel zijn er een aantal afmeldingen. Peter Wright is titelverdediger.

De Coral UK Open 2018 moet vanmiddag in het Minehead Resort in Somerset van start gaan. Voor een enkele speler zal het nog even spannend worden of hij op tijd aankomt, zo was Jeffrey de Zwaan gisterenavond laat nog op weg in zijn auto. Engeland is nog altijd in de ban van “Emma & the Beast” omdat het zuiden van het land en Ierland naast het ijskoude winterweer ook nog eens te maken kregen met Storm Emma. Ook voor toeschouwers kan het lastig worden om het Minehead Resort te bereiken.

Afmeldingen UK Open

Zeven spelers hebben zich vanwege het winterweer officieel afgemeld. Hun tegenstanders in de eerste of tweede ronde ontvangen automatisch een ‘bye’ en gaan dus door naar de volgende ronde. De zeven afmeldingen zijn: Rene Berndt, Andrew Davidson, John Goldie, Maik Langendorf, Mick McGowan, William O’Connor, Scott Robertson. Daaronder zijn dus geen Nederlanders of grote namen. Mogelijk zullen ook Zoran Lerchbacher en Martin Schindler Somerset niet op tijd bereiken. Voor Dirk van Duijvenbode zou dat een Bye betekenen.

Het UK Open begint vandaag rond lunchtijd. Er zijn – of eigenlijk waren, gezien alle uitvallers – 128 deelnemers en het duurt tot en met zondag. De prijzenpot bevat £350,000 met een hoofdprijs van £70.000. Vanmiddag worden de wedstrijden voor de eerste en tweede ronde gespeeld. Er wordt op twee podia gespeeld, verdeeld over verschillende borden. Er blijven dan 32 spelers over die vanavond de derde ronde spelen tegen de 32 best gekwalificeerde darters. Morgenmiddag spelen de laatste 32 overblijvers en ‘s avonds worden de achtste finales gespeeld. De zondag begint met de kwartfinales in de middag en voor de avond staan de halve finale en UK Open finale zelf gepland.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Nederlanders UK Open

Er doen twaalf Nederlanders mee: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Vincent Kamphuis, Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Benito van de Pas , Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode Jeffrey de Zwaan en Geert Nentjes.

Michael van Gerwen is favoriet. Hij speelt zijn eerste partij pas vanavond als hij in de derde ronde aan zijn toernooi mag beginnen. Afgelopen week nog speelde Van Gerwen tijdens de UK Open Qualifer 16 en gooide daar twee keer een 170 met daartussenin ook nog effe een negendarter. Niet gek dus dat de bookmakers Van Gerwen als favoriet hebben staan. Van Gerwen noteert 1.83 voor de titel bij Mr Green. Bijna een verdubbeling van je inzet…

UK Open bookmakers

Ook de andere topfavorieten komen vanavond pas in actie. Peter Wright is titelverdediger. Afgelopen jaar betekende het winnen van het UK Open de eerste overwinning op een groot toernooi voor Snakebite. Toch is hij dit jaar geen favoriet en wordt zelfs pas als vierde genoemd in het rijtje kanshebbers. Wright noteert 11.00 voor de prolongatie van zijn titel. De man met de beste kansen na Van Gerwen is wereldkampioen darts Rob Cross, waarvoor bookmaker Mr Green odds van 8.00 noteert. Gary Anderson wordt als derde getipt – een zege van de Schot levert je 9.00 per ingezette euro op.

Back To Top