Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Dean Winstanley: World Grand Prix

Dean Winstanley

Michael van Gerwen – Dean Winstanley. Michael van Gerwen speelt in de tweede ronde van de World Grand Prix tegen Dean Winstanley. Donderdagavond vinden er in Dublin, Ierland vier partijen in de tweede ronde plaats. Raymond van Barneveld sluit de sessie af met een match tegen Mervyn King.

Michael van Gerwen – Dean Winstanley

Van Gerwen begon zijn jacht op een tweede titel met een solide overwinning op zijn vriend Vincent van der Voort. Twee maanden geleden mocht de Purmerender nog present zijn op de bruiloft van Mighty Mike, maar dinsdagavond stuurde de Brander hem harteloos naar huis. Van Gerwen verloor slechts één leg (3-1 3-0).

Dean Winstanley raakte in een lange strijd verwikkeld met Michael Smith en won de beslissende derde set met 3-1. Het betekende veel voor de Engelsman, die dertigste staat op de ranglijst Order of Merit. “Twee jaar geleden had ik een matchdart tegen Dave Chisnall en faalde ik. Vanavond wilde ik bewijzen dat ik het wel af kan maken. Ik verkeer in extase. In de derde set moest ik heel diep gaan en gelukkig was ik niet overmand door zenuwen.”

Als je zulke citaten hoort van Winstanley, is het duidelijk dat hij mentaal nog niet opgewassen is tegen ver komen op echt grote toernooien. Vergelijk het eens met het laconieke commentaar van Van Gerwen: “Ik ben tevreden met mijn prestaties. Ik speelde erg goed en kan hier op voortbouwen.” Mighty Mike komt hier voor de titel en niets minder; Winstanley geniet al van elk pijltje dat goed valt.

Raymond van Barneveld – Mervyn King

De geschiedenis van dit duel gaat terug naar de vorige eeuw. In 1999 speelden Raymond van Barneveld en King, toen beide nog de toppers van de dartsbond BDO, hun eerste onderlinge match. Barney won met 4-3 en de Haagse dartspionier won uiteindelijk 18 van de 26 partijen. Twee keer eindigde de confrontatie onbeslist.

De 48-jarige Mervyn King, die met zo`n achternaam geen bijnaam behoeft, heeft zijn beste jaren al een tijdje achter zich liggen. Op het WK van de bond PDC is hij sinds 2010 niet meer voorbij de derde ronde gekomen. Toch staat hij op de Order of Merit op een keurige tiende plaats.

Beide heren wonnen in de eerste ronde via driesetters, waarna Barney echter klaagde over zijn matige dubbels terwijl King juist schande sprak van zijn scorend vermogen.

Donderdag, tweede ronde vanaf 20:00 uur

Peter Wright – Stephen Bunting
Richie Burnett – Terry Jenkins
Michael van Gerwen – Dean Winstanley
Raymond van Barneveld – Mervyn King

Uitslagen van woensdag

Adrian Lewis 2-3 Kevin Painter
James Wade 3-2 Robert Thornton
Phil Taylor 3-1 Andrew Gilding
Gary Anderson 3-1 Michael Mansell

Back To Top