Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Adrian Lewis WK Darts: de voorspellingen

Michael van Gerwen - Adrian Lewis WK Darts: bookmakers wedden voorspellingen | Getty

Vandaag gaat het WK Darts verder met vier partijen in de derde ronde en twee in de vierde ronde. Michael van Gerwen sluit de avond rond 23:00 uur af met zijn match tegen Adrian Lewis, evenals de Brabander een tweevoudig wereldkampioen.

Stand van zaken WK Darts 2019

Op beide kerstdagen was het Alexandra Palace in Londen gesloten, maar vanaf nu tot en met nieuwjaarsdag gaat de dartsvreugde weer door. Titelhouder Rob Cross en Michael van Gerwen, kampioen in 2017, zijn de enige twee spelers die momenteel een toernooigemiddelde hebben van boven de honderd.

Jamie Lewis, vorig jaar een halvefinalist, heeft tot nu toe de meeste 180’s geworpen: 21. Johny Clayton heeft het beste finishpercentage met 66,7 procent. Niet dat hij daar veel aan heeft: hij lag er vorige week vrijdag al uit tegen Dimitri van den Bergh.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Mighty Mike verklaarde na zijn match in de derde ronde dat het WK Darts na Kerstmis pas echt begint. Dat is niet zo’n gekke uitspraak, want in deze partij staan twee mannen voor de oche met gezamenlijk vier mondiale titels in de kluis.
Lewis heeft hopelijk gezond gegeten en veel geslapen met de feestdagen, want Jackpot voelde zich niet helemaal honderd procent. “Ik lig al een paar dagen ingestopt in bed naar het darten te kijken. Ik moet rust nemen om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Michael”, zo zei de Brit.

Statistieken Mighty Mike – Jackpot

En Michael van Gerwen zelf maakt geen geheimen van zijn kwetsbare plek: zijn rug. Het hindert hem niet in zijn beweging bij het gooien, zo verklaart ‘s werelds nummer één, maar het kan hem wel uit zijn concentratie halen. Wat hem kan steunen is dat hij 38 van de 55 eerdere duels met Jackpot won en ook al tweemaal op het WK darten zegevierde. In 2013 werd het in de halve finale zelfs 6-0 voor Van Gerwen.

Michael van Gerwen heeft tot nu toe 23 legs gewonnen op dit WK en liefst 19 pakte hij binnen vijf beurten (binnen vijftien pijltjes). Bij Adrian Lewis is dat saldo zwakker met 13 van zijn 21 legs binnen vijf beurten. En dat terwijl Lewis nog geen set heeft afgestaan: kennelijk gaven zijn twee vorige opponenten hem erg vaak de kans om keer op keer naar de oche terug te mogen om de leg te pakken.

Voorspellingen darts Van Gerwen – Lewis

Wedden op darten vandaag? Michael van Gerwen staat bij de bookmakers op 1.18 en gokken op een zege van Adrian Lewis levert je 5.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. We verwachten dat Lewis wel minstens twee sets kan pakken. De weddenschap +2,5 sets op Lewis noteert 1.92. Die weddenschap verlies je dus alleen als het 4-0 of 4-1 voor Van Gerwen wordt.

Programma WK Darts vandaag

Donderdag 27 december 2019

Middagsessie 13:30 – 17:30
Devon Petersen – Steve West (R3)
Dimitri van den Bergh – Luke Humphries (R3)
Michael Smith – John Henderson (R3)

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00 – 00:00
Toni Alcinas – Benito van de Pas (R3)
Gary Anderson – Chris Dobey (R4)
Michael van Gerwen – Adrian Lewis (R4)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top