Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael Smith prolongeert titel European Darts Trophy

Michael Smith European Darts Trophy

European Darts Trophy. Michael Smith is erin geslaagd om zijn European Darts Trophy-titel van vorig jaar met succes te verdedigen. ‘Bullyboy’ kende een sterk weekend was in de finale, net als vorig jaar, te sterk voor de als eerste geplaatste Michael van Gerwen.

Smith begon de avondsessie met een 6-2 overwinning op Mervyn King. Mede dankzij een 106 finish nam de Engelsman al snel een 4-0 voorsprong, waarna King de daaropvolgende twee legs won zodat de spanning enigszins terugkwam. Smith liet zich niet van de wijs brengen en besliste de partij in stijl dankzij een 144 finish.

In de halve finale stond Smith tegenover Ian White, die in de kwartfinale verrassend te sterk was voor James Wade. Mede door een mooie 136 finish slaagde Smith erin om ook deze wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Finale Muelheim: Michael van Gerwen kansloos

In de grote finale trof ‘Bullyboy’, net als vorig jaar, de 26-jarige Michael van Gerwen. De Nederlander rekende in zijn kwartfinale met 6-0 af met Dave Chisnall en won vervolgens met 6-2 van Peter Wright.

‘Mighty Mike’ begon fantastisch aan de finale en noteerde na vier legs een gemiddelde van 113.00. Toch was het Smith die dankzij finishes van 122, 109 en 102 uitliep naar een 4-0 voorsprong. Van Gerwen wist nog terug te komen tot 5-2, waarna Smith de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Voor de Engelsman, die 25.000 Britse ponden bij mag schrijven op de Order of Merit, is het zijn derde PDC-titel van het jaar.

Uitslagen European Darts Trophy Muelheim

Kwartfinale
Michael van Gerwen – Dave Chisnall 6-0
Peter Wright – Terry Jenkins 6-5
Michael Smith – Mervyn King 6-2
Ian White – James Wade 6-4
Halve finale
Michael van Gerwen – Peter Wright 6-2
Michael Smith – Ian White 6-3
Finale
Michael Smith – Michael van Gerwen 6-2

Back To Top