Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen winnaar World Matchplay Darts 2016

Michael van Gerwen winnaar World Matchplay Darts 2016 Getty

Michael van Gerwen heeft ten koste van Phil Taylor de finale van de World Matchplay Darts 2016 gewonnen, waarmee hij zijn titel van 2015 wist te behouden. In de hoogstaande finale te Blackpool werd het 18-10 voor Mighty Mike.

Twee jaar geleden stonden de Brabander en The Power ook in de eindstrijd van deze major. Toen trok de veteraan uit Stoke aan het langste eind. Dat leverde hem alweer voor de vijftiende keer de titel op bij de World Matchplay Darts, dus Michael van Gerwen heeft met zijn huidige totaal van twee nog een lange weg te gaan. Maar het is zonneklaar dat de huidige nummer een van de wereld het in zich heeft om veel records te breken. Hij is op een vroegere leeftijd hoofdprijzen gaan winnen dan Phil Taylor.

Daarnaast is Van Gerwen pas de derde speler die titelprolongatie weet te bewerkstelligen bij dit toernooi. Naast Taylor slaagde ook Rod Harrington daarin. Het is alweer de twaalfde titel van 2016 voor de onverzadigbare Mighty Mike. Ook kan hij 100.000 pond bijschrijven, die tevens meetellen voor de PDC Order of Merit.

Finale World Matchplay Darts

De finale werd gespeeld in sessies van vijf legs. Van Gerwen won de eerste twee sessies met telkens 3-2. In de derde sessie maakte de Nederlander het verschil. Hij pakte alle vijf legs en liep dus uit van 6-4 naar 11-4. Vanaf dat moment kon Taylor, ondanks prima scores, de kloof nooit kleiner krijgen dan een verschil van vijf legs. Opgeven deed de recordkampioen zeker niet. Zo won hij bijvoorbeeld de 25e leg (toen het 15-10 werd) via een twaalfdarter. Maar drie gewonnen legs later besliste Van Gerwen de strijd met een pijl in dubbel zestien.

“Taylor was Taylor niet vanavond, maar dat kwam ook door mij”, zei Michael van Gerwen. “Ik heb dit toernooi gedaan wat ik moest doen en weinig fouten gemaakt.” Phil Taylor trachtte het publiek in de Winter Gardens mee te krijgen met wilde armgebaren en luide kreten, afgekeken van het IJslandse voetbalteam op Euro 2016. Van Gerwen bleef er koel onder: “Ik wist dat dit ging komen. Het toont misschien wel een stukje zwakte van Taylor, maar tegenwoordig doen ze het allemaal.”

Wedden op darts

Back To Top