Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen gaat voor derde World Matchplay titel

Michael van Gerwen

Darten. Michael van Gerwen start het World Matchplay toernooi als favoriet, maar Michael Smith liet afgelopen weekend in Shanghai zien dat hij in topvorm is, terwijl Gary Anderson vast van plan is om het toernooi nu eindelijk eens op zijn naam te schrijven.

Ook Raymond van Barneveld, evenals Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen spelen in de Winter Gardens in Blackpool, waar het World Matchplay wordt gehouden.

Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan

Michael van Gerwen heeft de finale van het World Matchplay drie keer gehaald sinds 2014. De eerste keer werd hij door Phil Taylor verslagen maar de twee keer erna won hij de titel. Afgelopen jaar werd hij uitgerekend door Taylor uit het toernooi geknikkerd in de kwartfinale. Dit jaar heeft de darts nummer een van de wereld al vijftien titels binnengesleept.

Ondanks het feit dat hij de afgelopen weken geen titels won in de toch wat minder belangrijke World Series, zal Mighty Mike deze titel niet aan zijn neus voorbij laten gaan. Hij begint zijn campagne tegen landgenoot Jeffrey de Zwaan, een tegenstander die hij makkelijk moet kunnen hebben.

Kan Michael Smith vorm behouden?

Michael Smith World Matchplay bookmakers GettyAfgelopen weekend won Michael Smith de Shanghai Darts Masters. Na eerdere successen zoals de finale van de Champions League, gaat hij in Blackpool op jacht naar de grootste titel in zijn carrière, ook omdat hij een thuiswedstrijd speelt en gewoon thuis kan overnachten.

Smith speelt echter minder constant dan spelers als MvG en Gary Anderson. De vraag is dan ook of hij de vorm van afgelopen weekend mee terug heeft genomen uit het Verre Oosten. Smith opent tegen Jonny Clayton, een tegenstander waarvan hij tot nu toe altijd met gemak won.

James Wade onverstoorbaar

Wie wel constant, maar vooral heel goed meedogenloos lang kan doorspelen, is James Wade. Vooral dat laatste, het onverstoorbaar kunnen blijven doorspelen in het langere format van dit dartstoernooi, is een eigenschap die je moet hebben om het World Matchplay te winnen. Dat kon Phil Taylor als geen ander en vandaar dat hij MvG afgelopen jaar hier de baas was. Met Wade weet je nooit precies of hij goed in zijn vel zit, maar als dat het geval is, moet hij absoluut de laatste vier kunnen halen.

Verrast Barney?

Dat geldt ook voor Raymond van Barneveld. Speelt hij goed, dan kan hij verrassen en ver komen in Blackpool, om te beginnen tegen Kyle Anderson die zijn eerste tegenstander zal zijn. In de tweede ronde van het World Matchplay komt hij dan Gary Anderson of Stephen Bunting tegen. De vraag is of het lange format niet teveel van hem vraagt, zeker in combinatie met de hitte die ook in Engeland heerst.

Ook Mensur Suljovic, die inmiddels zesde staat op de Order of Merit, is zo’n man die heel verrassend de laatste vier kan halen. Peter Wright heeft zijn oude vorm nog steeds niet helemaal hervonden na zijn rugblessure, en eerlijk gezegd is het lange format ook niet op het lijf geschreven van Snakebite. Jelle Klaassen wordt maandag zijn eerste tegenstander.

Toernooi niet de favoriet van Anderson

Gary Anderson bereikte wel eens de halve finalestrijd, maar stond nog nooit in de World Matchplay finale. Het is niet dat hij niet uit de voeten kan met het wat ongebruikelijke WM-format, maar eerder dat hij niet genoeg zijn best deed om het vol te houden tot het einde.

“Het is algemeen bekend dat dit niet een van mijn favoriete toernooien is, maar laten we kijken hoe het gaat,” zei Anderson. Zijn doel is om dit jaar in elk geval de finale te halen en zijn beste resultaat ooit op dit toernooi te verbeteren. Zijn eerste opponent is Stephen Bunting, wat geen makkelijke tegenstander is voor hem. Hij versloeg hem zes keer eerder uit tien.

Voorspellingen World Matchplay

Wedden op darts? Michael van Gerwen is met odds van 1.75 bij de bookmakers topfavoriet. Gary Anderson is reserve favoriet met 7.50 voor de winst en 4.50 voor een plek in de finale. Een zege van Rob Cross levert je 8.00 x je inleg op en winst Peter Wright 10.00 x (wat wij een beetje te optimistisch vinden).

Speelschema World Matchplay 2018

Zaterdag 21 juli (20.00 uur) Eerste ronde
Adrian Lewis v James Wilson
Dave Chisnall v Keegan Brown
Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan
Michael Smith v Jonny Clayton

Zondag 22 juli Middagsessie (14.00 uur) Eerste ronde
Darren Webster v Steve Lennon
Ian White v Max Hopp
Gerwyn Price v Joe Cullen
Daryl Gurney v Steve West

Avondsessie (20.30 uur) Eerste ronde
Mensur Suljovic v Steve Beaton
Gary Anderson v Stephen Bunting
Rob Cross v Mervyn King
Raymond van Barneveld v Kyle Anderson

Maandag 23 juli (20.00 uur) Eerste ronde
Kim Huybrechts v John Henderson
Simon Whitlock v Richard North
James Wade v Jermaine Wattimena
Peter Wright v Jelle Klaasen

Dinsdag 24 juli (20.00 uur) Tweede ronde
Chisnall/Brown v Smith/Clayton
Gurney/West v Price/Cullen
Van Gerwen/De Zwaan v Lewis/Wilson
G Anderson/Bunting v Van Barneveld/K Anderson

Woensdag 25 juli (20.00 uur) Tweede ronde
Whitlock/North v Wade/Wattimena
Suljovic/Beaton v White/Hopp
Cross/King v Webster/Lennon
Wright/Klaasen v Huybrechts/Henderson

Donderdag 26 juli (20.00 uur)
Kwartfinales x2

Vrijdag 27 juli (20.00 uur)
Kwartfinales x2

Zaterdag 28 juli (20.00 uur)
Halve Finales

Zondag 29 juli (20.00 uur)
Finale

Format World Matchplay

1e ronde – Best of 19 legs
2e ronde – Best of 21 legs
Kwartfinales – Best of 31 legs
Halve Finales – Best of 33 legs
Finale – Best of 35 legs

Back To Top