Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Pakt Michael van Gerwen zijn derde World Series of Darts Finals op rij?

Pakt Michael van Gerwen zijn derde World Series of Darts Finals op rij? Getty

Michael van Gerwen is favoriet om de World Series of Darts Finals te winnen die dit weekend in Glasgow, in de Braehead Arena worden gespeeld. Het zou zijn derde overwinning op rij worden in dit slottoernooi van de World Series of Darts. Van Gerwen is topfavoriet, maar Gary Anderson begint in Glasgow als ‘Top Seed’ omdat hij gedurende de hele World Series het beste heeft gepresteerd.

Vandaag wordt de eerste ronde gespeeld en de finales vinden op zondag plaats. Het toernooi werd voor het eerst gehouden in 2015 en MvG heeft elke editie tot nu toe gewonnen. Beide keren speelde hij in de finale tegen Peter Wright.

World Series of Darts Finals 2017

De Schot Gary Anderson won het afgelopen seizoen twee keer een World Series of Darts-toernooi, in Dubai en Perth, en is de best geplaatste speler – maar niet de topfavoriet. Michael van Gerwen heeft de beste kansen om de titel te winnen, zeker nu hij zijn vorm na een korte dip hervonden heeft.

Afgelopen weekend prolongeerde Van Gerwen zijn titel als Europees kampioen in België, waar het EK Darts werd gespeeld. In de finale speelde hij tegen de relatief onbekende Rob Cross en die speelt ook weer mee in de World Series of Darts Finals.
Michael van Gerwen World Series Darts Finals voorspellingen GettyMighty Mike komt zaterdag pas in actie in de tweede ronde, evenals de andere darters die de beste acht van de 2017 World Series Order of Merit zijn. Van Gerwen speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar uit de wedstrijd Max Hopp vs Adrian Lewis die vandaag wordt gespeeld. Lewis is bij de bookmakers favoriet in deze partij met odds van 1.28 terwijl Hopp 3.70 noteert.

Peter Wright, Suljovic en Cross

Ook Peter Wright is een belangrijke kanshebber en noteert 8.00 voor de titel bij de bookies.  Wij denken dat Wright op zondag in de finale staat, en voor een 1-2 finalisten weddenschap noteert Mr Green 5.00. Wright begint tegen de winnaar uit de wedstrijd Justin Pipe vs Dave Chisnall.

Mensur Suljovic won de Champions League of Darts in september en de Oostenrijker is sindsdien een kracht om rekening mee te houden. Voor de titel noteert Suljovic 19.00 en voor een 1-2 finaleplaats 8.50. Suljovic speelt vanavond tegen Chris Dobey en de winnaar van deze partij speelt morgen tegen Gary Anderson.

Rob Cross, die afgelopen weekend dus tot de finale van het EK Darts doordrong, noteert hetzelfde als Suljovic voor de titel, maar voor een 1-2 finaleplaats zijn de odds 10.00. Cross speelt vanavond tegen Jonny Clayton en is favoriet om deze strijd te winnen.

Simon Stevenson – Jan Dekker

Raymond van Barneveld speelt morgen tegen de winnaar van de partij tussen Michael Smith en de Belg Dimitri Van den Bergh. Vandaag komen er wel twee andere Nederlanders in actie: Jan Dekker speelt in de opener tegen Simon Stevenson en de winnaar speelt morgen tegen James Wade. Jelle Klaasen speelt tegen wereld-jeugdkampioen Corey Cadbey, en de winnaar uit deze partij treft in de tweede ronde Gerwyn Price.

De acht beste spelers in de World Series Order of Merit hebben zich dus direct geplaatst en starten in de tweede ronde. De spelers die vanavond op het podium staan zijn vier PDC Order of Merit qualifiers, vier internationale spelers die zijn uitgenodigd en acht PDC Qualifiers die zich anderszins hebben geplaatst. In totaal doen er 24 spelers mee aan het toernooi.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma World Series of Darts Finals

Op zondag worden de kwartfinales, halve finales en World Series of Darts finale zelf gespeeld. De winnaar mag £50,000 mee naar huis nemen. In totaal zit er £250,000 aan geld in de prijzenpot.

Eerste ronde
Vrijdag 3 november 2017 vanaf 20.00

Simon Stevenson v Jan Dekker
Justin Pipe v Dave Chisnall
Max Hopp v Adrian Lewis
Michael Smith v Dimitri Van Den Bergh
Corey Cadby v Jelle Klaasen
Mark Webster v Simon Whitlock
Chris Dobey v Mensur Suljovic
Jonny Clayton v Rob Cross
Best of 11 legs

Back To Top