Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Darten: Michael van Gerwen is dik favoriet World Grand Prix 2017

Vandaag begint de World Grand Prix Darts 2022!

Darts 2017. Zondag begint de World Grand Prix te Dublin. Het is het enige toernooi op de kalender van de PDC waarbij elke leg moet worden begonnen met een dubbel. Slaagt een darter daar niet in, dan blijft zijn teller op 501 punten staan. Michael van Gerwen speelt in de eerste ronde tegen John Henderson.

De loting voor de World Grand Prix werd twee weken geleden al verricht, al waren toen nog niet alle plekjes opgevuld die voor qualifiers waren bestemd. Inmiddels zijn al die voorrondes achter de rug en kan je het exacte programma voor de eerste ronde onderaan dit artikel bekijken.

World Grand Prix darts 2017 – Michael van Gerwen

Naast Mighty Mike zijn er nog andere Nederlanders present: Raymond van Barneveld heeft een relatief lastige loting tegen Kyle Anderson, Jelle Klaasen zal niet happy zijn met Dave Chisnall als opponent, Christian Kist kan niet ontevreden zijn met Simon Whitlock en Benito van de Pas treft mede-opkomende talent Cristo Reyes. Voor de Belgen verschijnt Ronny Huybrechts aan de oche.

De helft van de deelnemers is geplaatst via de reguliere ranglijst, de PDC Order of Merit. Michael van Gerwen voert die ranking al jarenlang aan en het gat richting de nummer twee is steevast kolossaal. Peter Wright staat op het punt om de tweede plek over te nemen van Gary Anderson, die sinds de verloren WK Darts – finale niet zo geïnspireerd oogt.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green!

Order of Merit darten

Die Order of Merit is trouwens een geschikte tool om te bekijken wie de afgelopen tijd in vorm is of anderszins goed presteert en opvalt. Zo blijkt dat in de laatste zes maanden (van eind maart tot nu) het niet Van Gerwen is die het meeste prijzengeld heeft gepakt, maar Peter Wright.

Derde is de afzwaaiende Phil Taylor, niet present hier bij de World Grand Prix, gevolgd door weer opvallende namen: Daryl Gurney, Michael Smith, Mensur Suljovic en Rob Cross. Is de wisseling van de wacht begonnen, zullen mannen als Wade, Chisnall, Lewis vanaf nu geleidelijk wegzakken?

Voorspellingen darts: World Grand Prix

Voor de zege noteert Michael van Gerwen bij bookmaker Mr Green 1.80, Gary Anderson 5.50 en Peter Wright 8.00. Gurney zit wel in Van Gerwens speelhelft, Michael Smith niet. Een finaleplek voor Smith noteert 17.00. Lees meer: wedden op darten.

Loting / Programma WGP:
Michael van Gerwen (1) – John Henderson
Alan Norris – Justin Pipe
Raymond van Barneveld (8) – Kyle Anderson
Steve Beaton – Rob Cross
Dave Chisnall (5) – Jelle Klaasen
Robert Thornton – Kim Huybrechts
Adrian Lewis (4) – Daryl Gurney
Joe Cullen – Darren Webster
Gary Anderson (2) – Richard North
Simon Whitlock – Christian Kist
Michael Smith (7) – Gerwyn Price
Benito van de Pas – Cristo Reyes
Mensur Suljovic (6) – Ian White
Steve West – James Wade
Peter Wright (3) – Stephen Bunting
Mervyn King – Ronny Huybrechts

Back To Top