Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen favoriet play offs Premier League Darts live

Voorspellen uitslag Michael van Gerwen favoriet play offs Premier League Darts live Getty

Play offs Premier League Darts 2018. Michael van Gerwen begint vanavond tegen Rob Cross in de halve finale van de Premier League. Het belooft een mooie strijd te worden tussen twee kale mannen – een bloedstollend duel tussen de nummer één van de wereld en de kampioen van de wereld. Maar Van Gerwen is favoriet.

Finales Premier League Darts 2018

Een bloedstollend duel? Jawel, want Cross wil heel graag in de finale van de Premier League spelen en zal er alles aan doen om het MvG zo lastig mogelijk te maken. Statistisch gezien is de kans dat het hem lukt niet zo heel groot. Van de twaalf gespeelde partijen tussen de twee, won Michael van Gerwen er tien en Rob Cross slechts twee.

Maar de laatste keer dat Cross Van Gerwen versloeg, gebeurde ook in een halve finale. Dat geschiedde tijdens het wereldkampioenschap darts toen Cross de wereld overdonderde en de bookmakers veel geld kostte met zijn 6-5 zege op de onverslaanbaar geachte Van Gerwen – om vervolgens ook de titel te winnen.

Finale tegen Gary Anderson?

Als Van Gerwen in de finale staat, speelt hij tegen de winnaar van de andere halve eindstrijd, waarin Gary Anderson het opneemt tegen Micheal Smith. Anderson sloot de veertiende speelavond die een week geleden plaatsvond in The BHGE Arena in Aberdeen af met een 7-5 zege op Van Gerwen.

Anderson werd in Aberdeen aangemoedigd door zijn eigen Schotse fans en had dit succesje hard nodig, niet eens zozeer om de play-offs te halen, maar meer nog voor zijn eigen gevoel. De twee weken daarvoor speelde Anderson niet goed. Zelf gaf hij aan dat het ‘sinds Rotterdam erg moeilijk was’. Of de boost voor het zelfvertrouwen door het winnen van Mighty Mike genoeg ook is om hem naar de finale van de Premier League Darts te brengen?

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Uitslagen play offs darts

De statistieken zeggen van wel. Van de twaalf partijen die de mannen tegen elkaar speelden, won Anderson er negen en Michael Smith slechts drie. De mannen zijn goede vrienden van elkaar, kennen elkaar door en door, maar Gary Anderson blijft de man met de meeste ervaring en heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij geleerd heeft om met de druk van een finale om te gaan. Anderson is dan ook dik favoriet bij de bookmakers en noteert 1.35, tegenover 3.25 voor Smith. Gokken op de titel voor Anderson levert je 4.50 keer je inleg op en Smith 11.00.

Als Cross nogmaals dezelfde route kan nemen als tijdens het afgelopen wereldkampioenschap – Van Gerwen verslaan en vervolgens de finale winnen – kun je goed zaken doen bij de bookmakers: Mr Green noteert 5.00 voor een zege op MVG (die zelf 1.18 voor de wedstrijd noteert) en 8.00 voor de titel voor Cross (Van Gerwen noteert 2.10).

Maar Michael van Gerwen zal geen herhaling willen van zijn uitschakeling in december. Na zijn slippertje tegen Anderson van afgelopen week is hij extra vastberaden om de hoofdprijs mee naar huis te slepen.

Programma Play-Offs Premier League

The O2, London – 17 mei 2018 – aanvang 20.00 uur
Halve finale: Michael van Gerwen v Rob Cross
Halve finale: Michael Smith v Gary Anderson
Finale: Michael van Gerwen/Rob Cross v Michael Smith/Gary Anderson

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top