Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live darts: Michael van Gerwen favoriet 4e Masters titel

Raymond van Barneveld zien we niet meer terug op het WK Darts 2020 | Getty

Masters darts. Regerend kampioen Michael van Gerwen begint zijn campagne op zaterdagavond om zijn vierde achtereenvolgende Unibet Masters-titel te winnen. Zaterdag worden de laatste wedstrijden van de eerste ronde gespeeld. Daarin treft hij Kim Huybrechts. Vrijdagavond is eerst de beurt aan Raymond van Barneveld die tegen Dave Chisnall speelt.

Vanavond gaat de Masters van start met de eerste vier van acht wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi, waaraan slechts zestien darters deelnemen. De avond wordt geopend met Raymond van Barneveld die Dave Chisnall treft. Op zaterdag komt behalve Van Gerwen ook Benito van de Pas in actie – zijn eerste tegenstander op de Masters is Gary Anderson.

Raymond van Barneveld – Masters

Mister “My name is Mond, Raymond” van Barneveld kwam tijdens het WK Darts tot de kwartfinale. Niet goed genoeg naar zijn zin, maar hij kijkt enorm uit naar dit nieuwe seizoen. De afgelopen weken studeerde hij vooral Duits en behaalde een diploma daarvoor. Aan darten kwam hij dus iets minder toe, maar of dat echt invloed heeft op zijn spel? Hij treft Dave Chisnall als eerste tegenstander, een man waar hij in het verleden weinig moeite mee had. Een frisse Barney die zijn zinnen even heeft kunnen verzetten, is dan ook favoriet.

De stand van eerdere overwinningen is 12-1-8 in het voordeel van Barney. Als Van Barneveld wint, speelt hij zondagmiddag in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij Peter Wright tegen Alan Norris.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Unibet Masters darts 2018

Mensur Suljovic – Michael Smith is ook een wedstrijd om naar uit te kijken. Beide mannen speelden een wat tegenvallend WK en iedereen vraagt zich af of Suljovic dit jaar verder kan gaan met net zo verrassend spelen als afgelopen seizoen.

Rob Cross Masters darts 2018 GettyOok de kersverse wereldkampioen Rob Cross komt vanavond in actie en speelt tegen Ian White. Cross voegde zich pas een jaar geleden bij de PDC en maakte al snel duidelijk dat hij een man was om in de toekomst rekening me te houden. Die toekomst kwam snel toen hij op nieuwjaarsdag wereldkampioen werd. Inmiddels staat hij dan ook derde op de Order of Merit van de PDC en is hij de belangrijkste concurrent van Michael van Gerwen.

In de laatste wedstrijd van de avond speelt Peter Wright tegen Alan Norris. Wright kwam niet zo ver als hij had gehoopt tijdens het WK toen bleek dat hij last had van galstenen. Hij wordt behandeld, een operatie was nog niet nodig, en de afgelopen weken zegt hij goed te hebben kunnen oefenen en hij ziet het toernooi dan ook met goede hoop tegemoet.

Favorieten bookmakers

Van Gerwen begint als favoriet voor de titel met 2.25 bij bookmaker Mr Green, op de voet gevolgd door Rob Cross die 3.25 noteert. Van Barneveld noteert 41.00.

In zijn eerste wedstrijd op de Masters tegen Chisnall noteert Barney 1.50 tegen odds 2.60 voor Chizzy. Rob Cross noteert 1.14 tegen Ian White (5.75), terwijl Mr Green verwacht dat Suljovic tegen Smith een totaal gelijke strijd wordt met een notering van 1.90 voor beide mannen. Lees ook: wedden op darts.

Speelschema Darts Masters

Vrijdag 26 jan 2017 aanvang 20.00 uur
Dave Chisnall v Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic v Michael Smith
Rob Cross v Ian White
Peter Wright v Alan Norris

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top