Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen en Barney op Auckland Darts Masters

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

Van vrijdag tot en met zondag vindt de Auckland Darts Masters plaats in Nieuw-Zeeland. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld behoren tot de acht spelers die door de bond PDC zijn uitgenodigd. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door acht regionale (lees: Australische) darters.

Auckland Darts Masters 2018

Dit is het vierde evenement in de reeks World Series of Darts, het rondreizende circus waarmee de dartssport zijn globale populariteit een boost geeft. Al eerder streken de darters neer in Duitsland, China en de VS, de komende tijd is het de beurt aan down under en in november is er de grote finale in Oostenrijk.
Telkens worden in de World Series de acht toppers van de PDC in de openingsronde gekoppeld aan acht minder bekende spelers uit dat land of die contreien. Vaak wint de PDC-representant, en soms met een forse marge ook, maar waar het publiek natuurlijk op zit te wachten is een heldhaftig optreden of zelfs een zege van de thuisspeler.

Kyle Anderson en Corey Cadby

Vorig jaar kregen ze precies waar ze op hoopten toen de finale zelfs werd gespeeld door twee mannen die niet tot de acht PDC-uitverkorenen behoorden: Kyle Anderson en Corey Cadby. Anderson, de winnaar in 2017, is nu van de partij als een uitgenodigde speler. Cadby zien we echter niet terug in Auckland. De 23-jarige speler heeft niet op tijd een visa gekregen en wordt vervangen door Ben Robb.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Michael van Gerwen favoriet

Michael van Gerwen begint tegen Cody Harris en zou daarna Gary Anderson kunnen treffen. De Schot won zondag de World Matchplay Darts en voltooide daarmee de zogeheten triple crown: na Phil Taylor en Van Gerwen is hij de derde speler die zowel ooit het WK, de Premier League en dus de Matchplay won. Barney begint tegen Warren Parry.

Anderson is dus de man in vorm, maar of hij daags na zo’n enorme piek alweer op scherp staat valt te betwijfelen. Mighty Mike daarentegen zal meer motivatie kunnen vinden, gezien de uitschakeling in de eerste ronde op de Matchplay, nota bene tegen een landgenoot (Jeffrey de Zwaan). Het winstpercentage van de Brabander dit jaar is 89 procent en hij pakte al vijftien titels.
Wedden op darts? Je pakt bij de bookmakers 1.89 voor iedere euro die je op Mighty Mike inzet.

Back To Top