Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Martin “Wolfie” Adams back in the game

Martin Adams

De Engelse darter Martin Adams is weer helemaal terug in de dartwereld. Adams was ooit een geducht tegenstander met maar liefst 3 World Champioship titels en 3 World Masters titel op zijn naam. Wolfie, zoals de Engelsman wordt genoemd vanwege zijn grote baard en snor, won al deze titels tussen 2007 en 2011. Na 2011 is het bergafwaarts gegaan met de resultaten van de darter. Hij begon steeds slechter te darten en zijn reputatie als geduchte tegenstander verloor hij hierdoor al gauw.

Terug op topniveau

Wolfie mag dan inmiddels de 58 jaar zijn gepasseerd, stoppen zult u in zijn woordenboek niet tegenkomen. De laatste toernooien waar de Engelsman aan meedeed wist hij allemaal te winnen. Eén van die toernooien was de British Pentathlon, een uniek en erg oud toernooi dat al sinds 1976 wordt gespeeld. De British Penthalon is zo bijzonder door haar grote verscheidenheid aan disciplines. Zo is het mogelijk om onder anderen mee te doen aan toernooitjes van 501, 1001, 2001 een toernooi met alleen maar dubbels en Shanghai.

In een interview verteld Martin het volgende over de British Pentathlon: “Het is wat anders dan een normaal toernooi, maar wel erg leuk. Wat voornamelijk van belang is, is dat je de hele dag goede scores gooit en dus constant blijft. Ik vond het een erg leuk toernooi en het is natuurlijk leuk om dit toernooi te winnen”

Het was voor Wolfie niet de eerste keer dat hij de British Pentathlon won. Sinds 1994 heeft Adams het toernooi al 10 keer gewonnen. Andere winnaars van dit toernooi zijn onder anderen Phil Taylor, John Lowe, Andy Fordham en Eric Bristow. Martin won het toernooi met een gemiddelde van maar liefst 438 punten. Hij liet daarmee niet zomaar wat darters achter zich, wereldkampioen John Walton moest het afleggen tegen het geweld van Adams, en dat zegt wel wat over het niveau van Martin Adams nu.

Adams gooit een gemiddelde van 130

De beste prestatie van Adams op de British Pentathlon behaalde hij in het 1001 potje. De Engelsman wist met maar 23 darts 1001 punten bij elkaar te gooien. 23 darts voor 1001 punten komt neer op een gemiddelde van 43,52 punten per pijl, ofwel 130,57 punten per 3 darts. Een gemiddelde waar menig darter jaloers op zal zijn.

Het volgende toernooi waar Adams actief op is, is pas weer het 32ste Winmau Open België op 2 tot 4 Augustus.

Back To Top