Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting Zuiderduin Masters 2014

Wesley Harms

Het Zuiderduin Masters dartstoernooi wordt dit weekend van 5 t/m 7 december gehouden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. De Zuiderduin Masters heeft zich ontpopt tot een van de belangrijkste wedstrijden op de BDO-kalender en ook dit jaar zijn de topdarters van de BDO allemaal aanwezig in Nederland. Het toernooi bestaat uit een heren-, een dames- en een jeugdtoernooi.

Er doen ook weer veel Nederlanders mee. Bij de heren zijn dat er tien: Wesley Harms, Co Stompé, Jan Dekker, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden, Rick Hofstra, Willem Mandigers, Yordi Meeuwisse, Michel van der Horst en Richard Veenstra – die meedoet op grond van een gewonnen wildcard.

In totaal spelen er 24 mannen in het herentoernooi, verdeeld over acht groepen van drie spelers. Elke groep wordt aangevoerd door een van de top 8 van de Zuiderduin Masters ranking en de andere twee groepsdarters worden via een loting in de groep geplaatst. De acht winnaars gaan door naar de kwartfinales op zaterdag.

Wildcard voor herstelde Ted Hankey

Ted Hankey, bijgenaamd ‘the Count’ ontving een wildcard voor het Zuiderduin. Enkele jaren geleden werd hij tijdens een wedstrijd getroffen door een beroerte. Inmiddels is hij zelf weer helemaal hersteld maar zijn dartscarrière doet daar wat langer over. Een mooie handreiking van het Zuiderduin aan één van de meest kleurrijke figuren van de internationale dartswereld die er hard voor knokt om weer terug te komen bij de top.

Andere grote namen zijn o.a. Tony O’Shea, Scott Waites, Martin Adams, Gary Robson en James Wilson. Ook de Belg Geert de Vos speelt mee, hij is groepsaanvoerder van Groep F waarin ook Remco van Eijden en Jeffrey de Graaf spelen.

Allen ‘Chuck’ Norris, Scott ‘too hotty’ Waites en James Wilson worden tot de drie grootste kanshebbers gerekend om het toernooi te winnen. Van de Nederlanders hebben Wesley Harms en Jan Dekker de beste papieren om dit toernooi in eigen land te winnen.

Aileen de Graaf groepshoofd Groep A

Bij de dames zijn er maar zes deelneemster die zijn verdeeld over twee groepen. Onder hen zijn Nederlandse dames: Aileen de Graaf en Sharon Prins. Ze nemen het op tegen de Britse vrouwen Deta Hedman en Fallon Sherrock, de Russische Anastasia Dobromyslova (groepshoofd Groep B), en de Deense Ann Louise Peters.

In het jeugdtoernooi zijn zelfs vier van de zes deelnemers Nederlands: Colin Roelofs, Niels Zonneveld, Justin van Tergouw en Mike van Duivenbode. Eén van de overige twee is een Belg, Lorenzo Schmelcher, en de ander is de enige Brit bij de jeugd, Callan Rydz.

Zuiderduin Masters wordt Finder Darts Masters

Dit jaar is het overigens voor het laatst dat de Zuiderduin Masters onder deze naam worden gespeeld. Vanaf volgend jaar heet het event de Finder Darts Masters. De BDO is bezig om een competitie op poten te zetten van zestien internationale toernooien die meetellen voor de Finder Darts Masters ranking. Vanaf komend jaar is deze ranking bepalend voor wie op dit Nederlandse toernooi speelt. Dit toernooiseizoen startte op 30 augustus 2014 en loopt tot en met 31 augustus 2015.

Back To Top