Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting World Grand Prix live: Michael van Gerwen – John Henderson

Laatste avond Premier League Darts: erop of eronder voor Suljovic | Getty

Michael van Gerwen begint de World Grand Prix tegen John Henderson. De loting voor het dubbel in, dubbel out toernooi dat van 1 tot en met 7 oktober plaatsvindt is inmiddels bekend.

Plaats van handeling is wederom het Citywest Hotel in Dublin, waar Mighty Mike vorig jaar de hoofdprijs opeiste. De 32 spelers hebben het gemunt op een totale prijzenpot van 400.000 Britse pond. Van Gerwen heeft deze titel al drie keer op zijn naam geschreven. In 2016 zette hij Gary Anderson in de finale met 5-2 in sets opzij.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green!

Darten: World Grand Prix 2017

Voor de Brabanders kleven er zoete herinneringen aan de World Grand Prix. Het is exact vijf jaar geleden dat Michael van Gerwen bij dit evenement zijn eerste major pakte. Vanaf dat moment begon hij zijn belofte waar te maken en veranderde hij van talent in de dominante darter.

Al was dat afgelopen weekend bij hoge uitzondering een keer niet het geval. Hij bleef zelfs steken in de groepsfase van de Champions League of Darts. En prompt rolde er een verrassende winnaar uit de bus, te weten Mensur Suljovic.

Dubbel in, dubbel out dartstoernooi

Het unieke aan de World Grand Prix is dat de teller pas begint met lopen zodra een speler een dubbel heeft geraakt. Elke leg moet uiteraard ook worden besloten met een dubbel. Kortom, dit toernooi kan erg frustrerend uitpakken, want de ene speler is soms nog bezig met die ene startdubbel terwijl zijn opponent al aan het rekenen is hoe hij het best kan finishen. Ondanks deze afwijkende regel prijkt er bovenaan de lijst met winnaars een vertrouwde naam: Phil Taylor won de WGP al elf keer.

Taylor is er dit keer niet bij, hij bouwt af richting zijn geplande pensionering. Naast Van Gerwen zullen ook Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas binnenstromen via de ranglijst PDC Order of Merit. Christian Kist heeft zich geplaatst via de Pro Tour.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green!

Wedden op World Grand Prix darts

Gokken op darts? Michael van Gerwen staat bij bookmaker Mr Green op 1.83, Gary Anderson op 6.50 en Peter Wright op 7.50. James Wade heeft hier in het verleden mooie dingen laten zien en noteert slechts 41.00.

De loting:

Michael van Gerwen (1) v John Henderson
Alan Norris v Justin Pipe
Raymond van Barneveld (8) v Kyle Anderson
Steve Beaton v Rob Cross
Dave Chisnall (5) v Jelle Klaasen
Robert Thornton v Kim Huybrechts
Adrian Lewis (4) v Daryl Gurney
Joe Cullen v Darren Webster
Gary Anderson (2) v Richard North
Simon Whitlock v Christian Kist
Michael Smith (7) v Gerwyn Price
Benito van de Pas v Cristo Reyes
Mensur Suljovic (6) v Ian White
Steve West v James Wade
Peter Wright (3) v Stephen Bunting
Mervyn King v Ronny Huybrechts

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top