Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting WK Darts 2018 eerste ronde: Van Gerwen tegen Christian Kist

Uitslag Loting WK Darts 2020: wellicht Van Gerwen - Klaasen en Van Barneveld - De Zwaan

WK Darts 2018. Kan Michael van Gerwen zijn wereldtitel behouden? Of kan Phil Taylor bij zijn afscheid nog één keer toeslaan en een zeventiende wereldtitel pakken?

Dat zijn de belangrijkste vragen als op 14 december het wereldkampioenschap darts van de PDC in het Londense Alexandra Palace van start gaat. Gisteren werden de qualifiers en de loting voor de eerste ronde bekend. Het WK Darts speelschema laat nog even op zich wachten.

Loting WK Darts 2018

Michael van Gerwen start zijn campagne om zijn wereldtitel te behouden tegen Christian Kist. Dat is jammer voor Kist want het betekent waarschijnlijk dat de voormalige Lakeside-winnaar er in de eerste ronde al uitvliegt, ook omdat hij kampt met een blessure waardoor zijn spel niet optimaal is.

Kist is niet de enige die een landgenoot treft want Jelle Klaasen speelt zijn opener tegen Jan Dekker op het WK darts 2018, en Benito van de Pas treft de in Nederland wonende Brit Steve West. Ook de enige twee Spanjaarden die aan het toernooi meedoen hebben diezelfde pech: Cristo Reyes en Antonio Alcinas treffen elkaar al meteen in hun eerste wedstrijd.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Raymond van Barneveld tegen Richard North

Raymond van Barneveld WK Darts 2018
Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld speelt tegen Richard North, de hoogst geplaatste speler uit de pro-tour. Vincent van der Voort speelt tegen Dave Chisnall, een speler die hij maar twee van de zeven keer dat hij hem trof wist te verslaan. Jermaine Wattimena, die zijn tegenstanders nogal eens verwart met zijn snelle manier van gooien, speelt zijn eersterondepartij tegen Joe Cullen.

De Belg Ronny Huybrechts speelt zijn eerste wedstrijd tegen de als vierde geplaatste Daryl Gurney, terwijl broer Kim Huybrechts’ eerste tegenstander James Richardson wordt. Stephen Bunting wordt de eerste tegenstander van de Vlaming Dimitri Van den Bergh.

Smith of Humphries tegenstander Gary Anderson

Afgelopen jaar stond Van Gerwen in de finale tegen Gary Anderson, de man die zich de twee jaar daarvoor wereldkampioen mocht noemen. Anderson speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar van de voorronde tussen de Canadees Jeff Smith en het jonge Engelse talent Luke Humphries, die dit jaar winnaar is van de PDC Unicorn Development Tour Order of Merit.

De als tweede geplaatste Peter Wright speelt tegen de Braziliaanse debutant Diogo Portela, die tevens de eerste Braziliaan is die aan het WK Darts deelneemt. Mensur Suljovic is als vijfde geplaatst en heeft deze plaats vooral te danken aan zijn overwinning in de Champions League of Darts winner; de Oostenrijker speelt zijn eerste wedstrijd tegen Kevin Painter.

Afscheidstoernooi Phil Taylor

Phil Taylor is als zesde geplaatst en zal na dit toernooi definitief stoppen met darten. De 16-voudig wereldkampioen uit Stoke-on-Trent begint zijn afscheidstoernooi tegen Chris Dobey.

In totaal doen er acht Nederlanders mee aan het WK Darts: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas hebben zich op grond van hun plaats in de PDC Order of Merit geplaatst. Vincent van der Voort, Jan Dekker, Christian Kist en Jermaine Wattimena hebben hun plaats te danken aan hun positie in de PDC ProTour Order of Merit.

Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf grepen net naast een WK-ticket doordat ze stranden in de kwartfinales van de kwalificaties die gisteren werden afgerond.

Het World Darts Championship begint op 14 december 2017 en de finale wordt traditiegetrouw op nieuwjaarsdag gespeeld, op 1 januari 2018.

Loting WK Darts eerste ronde

(1) Michael van Gerwen – Christian Kist
(32) James Wilson – Krzystof Ratajski
(16) Gerwyn Price – Ted Evetts
(17) Ian White – Willard Bruguier/Cody Harris
(8) Dave Chisnall – Vincent van der Voort
(25) Steve Beaton – William O’Connor
(9) Raymond van Barneveld – Richard North
(24) Kyle Anderson – Peter Jacques
(5) Mensur Suljovic – Kevin Painter
(28) Robert Thornton – Alan Ljubic/Brendan Dolan
(12) Jelle Klaasen – Jan Dekker
(21) Stephen Bunting – Dimitri Van den Bergh
(4) Daryl Gurney – Ronny Huybrechts
(29) John Henderson – Marko Kantele
(13) Michael Smith – Steve Lennon
(20) Rob Cross – Seigo Asada/Gordon Mathers
(2) Peter Wright – Diogo Portela
(31) Jonny Clayton – Kenny Neyens/Jamie Lewis
(15) Alan Norris – Kim Viljanen
(18) Kim Huybrechts – James Richardson
(7) Adrian Lewis – Aleksandr Oreshkin/Kevin Munch
(26) Cristo Reyes – Antonio Alcinas
(10) Simon Whitlock – Martin Schindler
(23) Darren Webster – Devon Petersen
(6) Phil Taylor – Chris Dobey
(27) Justin Pipe – Xiao Chen Zong/Bernie Smith
(11) James Wade – Keegan Brown
(22) Mervyn King – Zoran Lerchbacher
(3) Gary Anderson – Jeff Smith/Luke Humphries
(30) Mark Webster – Kai Fan Leung/Paul Lim
(14) Benito van de Pas – Steve West
(19) Joe Cullen – Jermaine Wattimena

Voorspellingen WK Darts 2018

Natuurlijk is Michael van Gerwen de topfavoriet op 1.01 tegen Christian Kist, die 17.00 noteert bij bookmaker Mr Green. Voor de titel noteert van Gerwen 1.70 gevolgd door Gary Anderson op 7.00. Peter Wright en Phil Taylor staan beide op 11.00 genoteerd voor de winst. Lees meer over wedden op darten.

Back To Top