Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting WK Darts 2016: Van Gerwen treft qualifier in eerste ronde

Bookmakers Michael van Gerwen - Max Hopp WK Darts voorspellingen wedden | Getty

Loting WK Darts 2016. De loting voor het WK Darts 2016, dat op donderdag 17 december van start gaat, is vanmorgen verricht. Michael van Gerwen begint de jacht naar zijn tweede wereldtitel met een wedstrijd tegen Thanawat Gaweenuntawong of Rene Eidams.

Vincent van der Voort is dit jaar de als tweede hoogste gerangschikte Nederlandse speler tijdens het PDC WK Darts. ‘The Dutch Destroyer’ neemt het in de eerste ronde op tegen Laurence Ryder uit Australië. Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld wacht een ontmoeting met landgenoot en debutant Dirk van Duijvenbode, de nummer 61 van de wereld.

‘BigBen’ in eerste ronde tegen jeugdwereldkampioen

Benito van de Pas, die vorig jaar verrassend de derde ronde bereikte in ‘Ally Pally’, begint zijn tweede PDC WK Darts met een wedstrijd tegen Max Hopp. De 19-jarige Duitser staat weliswaar lager op de Order of Merit, maar schreef gisteren wel het Youth World Championship op zijn naam.

De 31-jarige Jelle Klaasen is de vijfde en laatste Nederlandse deelnemer met een beschermde status. De voormalig Lakeside-kampioen is in de eerste ronde gekoppeld aan Joe Cullen uit Engeland. ‘The Cobra’ is bezig aan een sterk seizoen en hoopt ook op het WK Darts 2016 eindelijk succes te boeken. Zijn beste prestatie bereikte hij in 2009, toen schopte Klaasen het tot de kwartfinale.

Zware loting voor debutant Dekker

Jan Dekker zal met weinig plezier terugkijken op de loting van het PDC World Darts Championship 2016. De 25-jarige ‘Doubledekker’ moet in de eerste ronde gaan spelen tegen Adrian Lewis, die gisteren nog in de finale stond van de Players Championship Finals.

De tweede debutant Jeffrey de Zwaan heeft het ook niet getroffen met zijn loting, hij moet het in de eerste ronde opnemen tegen top 10-speler Michael Smith. Sven Groen is de vierde en laatste debutant in Alexandra Palace, hij treft Kim Viljanen in de voorronde. Mocht Groen deze voorronde overleven, dan speelt hij in de eerste ronde tegen Kevin Painter.

Trage tegenstanders voor Kist en Wattimena

Ondanks het feit dat Christian Kist en Jermaine Wattimena geen spelers treffen uit de absolute wereldtop, zullen ze toch niet blij zijn met hun tegenstanders. Kist gaat namelijk spelen tegen Justin Pipe, die bekend staat als de traagste speler ter wereld. De 27-jarige Wattimena is gekoppeld aan Mensur Suljovic, die er ook erg van houdt om ruim te tijd te nemen voor het gooien van zijn darts.

Loting Nederlanders PDC WK Darts 2016

Michael van Gerwen – Thanawat Gaweenuntawong / Rene Eidams
Raymond van Barneveld – Dirk van Duijvenbode
Jeffrey de Zwaan – Michael Smith
Benito van de Pas – Max Hopp
Jan Dekker – Adrian Lewis
Jermaine Wattimena – Mensur Suljovic
Christian Kist – Justin Pipe
Vincent van der Voort – Laurence Ryder
Jelle Klaasen – Joe Cullen
Sven Groen – Kim Viljanen (voorronde)

Back To Top