Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting voor Zuiderduin Masters 2014

Co Stompe

De loting voor de Zuiderduin Masters 2014 is vandaag verricht. Het Major-toernooi, dat gehouden wordt in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, begint op vrijdag 5 december en duurt tot en met zondag 7 december.

In totaal doen 24 darters mee aan het herentoernooi, waaronder titelverdediger James Wilson. De Engelsman stond vorig jaar in de finale tegenover Stephen Bunting, die inmiddels is overgestapt naar de lucratieve PDC. ‘Jammie Dodger’ won de finale uiteindelijk met 5-1 en pakte zo zijn eerste grote titel als professioneel dartspeler.

Rentree Stompe op Zuiderduin Masters

Dit jaar zijn Wesley Harms en voormalig Lakeside-winnaar Martin Adams de twee hoogst gerangschikte spelers. Daarnaast maakt ook oudgediende Daryll Fitton zijn opwachting in Egmond aan Zee. ‘The Dazzler’ kende in 2009 een topjaar met een negen-darter en een toernooizege op de Zuiderduin Masters.

De Nederlandse dartliefhebbers zullen ook uitkijken naar het optreden van Co Stompé. De Amsterdammer, ooit de meest bekende trambestuurder uit Nederland, stapte in 2008 over naar de PDC. Aan het begin van dit jaar besloot ‘The Matchstick’ terug te keren naar de British Darts Organisation en timmert hij hard aan de weg voor een comeback naar de top.

De Graaf favoriet in damestoernooi

Aileen de Graaf is als eerste geplaats in het damestoernooi. De 24-jarige speelster bereikte de afgelopen drie jaar de finale in Egmond aan Zee en schreef het toernooi in 2013 op haar naam. De Graaf kende een goed jaar met toernooioverwinningen op het Open Zwitserland, Open Polen, de Polish Masters en de Dutch Open Darts.

Outsiders bij de dames zijn Anastasia Dobromyslova en Fallon Sherrock. ‘From Russia With Love’ is de huidige nummer één van de wereld en de winnares van de Zuiderduin Masters 2012. De pas 20-jarige Sherrock maakte afgelopen jaar haar debuut op Lakeside en schopte het verrassend tot de kwartfinales.

Overzicht loting heren

Poule A
1. Wesley Harms
2. Willem Mandigers
3. Daryll Fitton

Poule B
1. Tony O’Shea
2. Co Stompe
3. Yordi Meeuwisse

Poule C
1. Jan Dekker
2. Madars Razma
3. Jamie Hughes

Poule D
1. Scott Mitchell
2. Michel van der Horst
3. Scott Waites

Poule E
1. Rick Hofstra
2. Ross Montgomery
3. Alan Norris

Poule F
1. Geert de Vos
2. Remco van Eijden
3. Jeffrey de Graaf

Poule G
1. Gary Robson
2. Ted Hankey
3. Richard Veenstra

Poule H
1. Martin Adams
2. James Wilson
3. Martin Philipps

Overzicht loting dames

Poule A
1. Aileen de Graaf
2. Sharon Prins
3. Fallon Sherrock

Poule B
1. Anastasia Dobromyslova
2. Deta Hedman
3. Ann Louise Peters

Back To Top