Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting voor Betvictor World Matchplay bekend

Phil Taylor

Tussen 19 en 27 juli zal in Blackpool de jaarlijkse Betvictor World Matchplay gespeeld worden. Dit toernooi, dat in de Winter Garden wordt gehouden, trekt jaarlijks een heleboel bezoekers. De beste darters ter wereld zullen tegenover elkaar staan, en het toernooi wordt al sinds 1994 gespeeld. In deze jubileum editie is het prijzengeld verhoogd naar maar liefst 450.000 pond, waarvan de winnaar met 100.000 pond naar huis gaat. De afgelopen twintig jaar was Phil Taylor duidelijk de uitblinker in dit toernooi, hij werd 14 keer eerste.

Nederlandse Clash

In de vroege ochtend van dinsdag 1 juli werd bekend welke darters elkaar als eerst zouden treffen in Blackpool. Onder toeziend oog van veertienvoudig winnaar vond de loting plaats. Er doen in totaal drie Nederlanders en één Belg mee aan dit toernooi. Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort zullen Nederland vertegenwoordigen, Kim Huybrechts staat in Blackpool voor de Belgen.

Het leuke aan het toernooi dit jaar is dat er in de eerste ronde meteen een wedstrijd tussen twee Nederlanders plaatsvindt. Raymond van Barneveld staat tegenover de iets minder bekende Vincent van der Voort. Barney werd in 2010 nog tweede in Blackpool, van der Voort is dus gewaarschuwd. Van Barneveld mag dan de afgelopen tijd erg goede prestaties neerzetten, van der Voort doet niet anders. Deze Nederlandse Clash zal dus nog erg spannend kunnen worden.

Spannende partijen voor van Gerwen en Huybrechts

Zowel de Nederlander als de Belg staan tegenover een Engelsman in de eerste ronde. Michael van Gerwen, die met zijn eerste plaats een favoriet is voor de eindoverwinning, staat in de eerste ronde tegenover Steve Beaton. De Engelsman heeft op PDC niveau nog nooit een groot toernooi gewonnen. Michael van Gerwen is de huidige wereldkampioen en zou dus makkelijk over Steve Beaton heen moeten lopen, maar de ervaring van Steve Beaton kan van Gerwen opbreken.

De Belg Kim Huybrechts staat in de eerste ronde tegenover Mervyn King. Beide darters zijn van ongeveer een gelijk niveau. De Engelsman uit Ipswich heeft net als de tegenstander van van Gerwen veel meer ervaring. Of dit in zijn voordeel uit zal gaan werken is nog maar de vraag, het wordt in ieder geval een mooie pot.

Phil Taylor, die al veertien keer eerder het toernooi won, doet dit jaar weer mee. The Power staat in de eerste ronde tegenover Darren Webster. Met een palmares en ervaring als die van Taylor zal winnen een makkie moeten zijn.

Back To Top