Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting Unibet Masters Darts 2014

Phil Taylor

Unibet Masters Darts. Michael van Gerwen begint zijn toernooi om de titel in het Unibet Masters toernooi tegen niemand minder dan Raymond van Barneveld. Phil Taylor is titelverdediger. De Unibet Masters wordt in het weekend van 1 en 2 november gespeeld in Royal het Highland Centre in Edinburg.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn de enige twee Nederlanders die meedoen binnen het zestien koppen tellende veld dat op 1 november strijd om de Unibet Masters-titel en een prijzenpot van £160.000.

Weinig buitenlanders op Unibet Masters

Naast Barney en Van Gerwen zijn de Belg Kim Huybrechts en de Australiër Simon Whitlock de enige andere buitenlanders die meespelen in Edinburg. Robert Thornton, Peter Wright en ‘Flying Scotsman’ Gary Anderson hebben het thuisvoordeel. De drie Schotten kunnen rekenen op de steun van hun thuispubliek. Wright is op dit moment de beste Schotse Darter. In de PDC Order of Merit staat hij nu vierde, achter Van Gerwen, Taylor en Adrian Lewis.

Op de openingsdag worden de acht partijen voor de eerste ronde gespeeld, verdeeld over een middag- en avondsessie. Op zondagmiddag zijn er nog maar acht spelers over en dus is het dan meteen al tijd voor de kwartfinales. Voor de avond staan de halve finales en natuurlijk de grote finale gepland.

Huybrechts loot tegen Adrian Lewis

Op zaterdagmiddag mogen Peter Wright en Justin Pipe het spits afbijten. Verder staan er ’s middags nog partijen op stapel tussen Dave Chisnall en Robert Thornton, Simon Whitlock en Mervyn King en in de laatste wedstrijd van de middag treft heersend Europees kampioen Adrian Lewis de Vlaamse dartsmeester Kim Huybrechts.

’s Avonds in de eerste partij speelt James Wade, die afgelopen weekend in Crawley liet zien in optima forma te verkeren. De linkshandige treft Brendan Dolan. Vervolgens betreedt heersend Unibet Masters kampioen Phil Taylor de arena; hij speelt tegen Wes Newton. Daarna is het de tijd voor onvervalste Dutch Darts Derby als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld strijden om de eer van de Beste Nederlander in dit toernooi. Het is wel een beetje jammer dat ze elkaar al meteen in de eerste ronde hebben geloot, maar het belooft het spektakelstuk van de avond te worden De avond wordt besloten door de Schotse ‘Boy Wonder’ Gary Anderson die het opneemt tegen Andy Hamilton.

Back To Top