Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: vandaag 4 Nederlanders in actie

Phil Taylor

WK Darts 2015. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor heeft de derde ronde van het PDC WK Darts 2015 bereikt met een klinkende 4-0 overwinning op Welshman Mark Webster. Webster kon hier en daar wel sruk uitoefen op de oude meester maar liet het afweten met zijn finishes. Taylor toonde zijn oude vorm, strafte de gemiste kansen van zijn tegenstander keihard af en gaf slechts vier legs weg.

Lastige partij voor Adrian Lewis

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis won van Keegan Brown in een geweldig spannende wedstrijd waarin Lewis liet zien opnieuw op het juiste moment te kunnen pieken voor zijn jacht op een derde wereldtitel. De heersende PDC-wereldkampioen bij de jeugd maakte het Lewis wel erg lastig en tot 2-2 ging het mooi gelijk op. In de vijfde set speelde Lewis net iets scherper dan Keegan, die het hem ook in de daaropvolgende set moeilijk bleef maken. “Hij liet me spelen, maar ik ben hier voor een wereldtitel,” zei Lewis na afloop. Hij won met 4-2 en zijn volgende wedstrijd in Alexandra Palace speelt hij tegen Raymond van Barneveld of Jamie Caven.

Cristo Reyes won met 3-1 van Kevin Painter en is daarmee de eerste Spanjaard die de derde ronde haalt in de geschiedenis van het PDC WK Darts. De 27-jarige qualifier stond 3-1 achter maar vocht zich terug en mag zich nu voorbereiden op zijn volgende wedstrijd waarin hij Gary Anderson treft. Reyes had deze zege echt niet verwacht en liet hij na afloop weten dat hij een hotel moet bijboeken en proberen zijn terugvlucht naar Spanje om te zetten.

Huybrechts bij laatste zestien

Kim Huybrechts boekte zijn plaats bij de laatste zestien met een 4-3 overwinning op Ian White. Afgelopen jaar troffen de mannen elkaar ook in de tweede ronde maar toen was de uitslag precies andersom en kon Kim naar huis. Dinsdag in de derde ronde speelt de Belg tegen Phil Taylor

Andy Hamilton stuurde Kyle Anderson met 4-2 terug naar Australië. Hamilton speelt in de derde ronde tegen Peter Wright, de verliezende finalist van afgelopen jaar.

Dean Winstanley speelde tegen Darren Webster die uitliep op een decider die door Winstanley werd gewonnen met 4-3. Deano staat nu voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van het WK Darts waarin hij Max Hopp of Vincent van der Voort zal treffen.

Vandaag vier Nederlanders in actie

Vandaag staan er opnieuw zes wedstrijden op het programma in ‘Ally Pally’. Er staan vier Nederlanders aan de oche, ’s middags zijn dat Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld die hun wedstrijd voor de tweede ronde spelen en ’s avonds Michael van Gerwen en Benito van de Pas die al toe zijn aan hun derde wedstrijd.

Van der Voort speelt tegen de Duitser Max Hopp die de tweede ronde haalde met een overwinning op de geblesseerde Mervyn King die rugklachten heeft. King, die het laatste jaar goed speelde, had een lastiger tegenstander geweest. Als Van der Voort wint, treft hij morgen Winstanley in de derde ronde.

Raymond van Barneveld speelt tegen Jamie Caven. Ze kwamen elkaar vijf maal eerder tegen en vier keer won Barney. De laatste keer was precies een jaar geleden, ook in de tweede ronde van het WK. Toen won de Hagenaar met 4-3. Caven is dus geen tegenstander waarop Barney zich mag verkijken.

Michael van Gerwen speelt tegen Terry Jenkins. De ‘Bull’ is niet de makkelijkste tegenstander voor Van Gerwen: bij de achttien keer dat ze elkaar tegenkwamen was Van Gerwen met tien gewonnen partijen net iets sterker dan Jenkins die acht keer won. Bij hun laatste treffen in november tijdens de Players Championship Finals stuurde Jenkins de Brabander naar huis met 10-7. Van Gerwen won enkele maanden eerder wel met 11-4 van Jenkins in de finale van het EK Darts.

“Michael is een geweldige speler en ik zal moeten spelen zoals ik vandaag heb gedaan om kans te maken om Michael in de volgende ronde te verslaan,” zei Jenkins twee dagen geleden na zijn overwinning op Laurence Ryder. Jenkins traint normaliter een uur per dag en blijft dat ook doen in de aanloop naar de derde ronde want dat recept werkt goed voor hem. “Ik ga de wedstrijd in zonder gewicht op mijn schouders. Van mij wordt denk ik niet verwacht dat ik moet winnen, maar ik heb Michael eerder verslagen en ik hoef niets te bewijzen als ik daar sta en dus zal ik geen last hebben van druk.”

Benito van de Pas staat voor het eerst van zijn leven in de derde ronde van het PDC WK Darts en treft daarin Robert Thornton. Het is de eerste keer dat hij de Schot tegenkomt op de dartsvloer. Van de Pas zorgde voor een grote verrassing toen hij in de vorige ronde een einde maakte aan de ambities van Dave Chisnall. Een plek in de kwartfinale voor de jonge Nederlander is heel goed mogelijk.

Wedstrijden William Hill WK darts 2015 – Maandag 29 december

Middag – Tweede Ronde
13.40 – Brendan Dolan v Michael Smith
15.15 – Max Hopp v Vincent van der Voort
16.45 – Raymond van Barneveld v Jamie Caven

Avond – Tweede & Derde Ronde
20.10 – James Wade v Stephen Bunting
Derde Ronde
21.40 – Michael van Gerwen v Terry Jenkins
23.15 – Benito van de Pas v Robert Thornton

Back To Top