Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Van Gerwen in tweede ronde

Michael van Gerwen WK Darts 2015

WK Darts 2015. Vandaag gaat het PDC WK Darts 2015 verder met o.a. Michael van Gerwen, Benito van de Pas, Jelle Klaasen en Ronny Huybrechts. Het toernooi is inmiddels in de tweede ronde aangeland en er zijn nog 32 spelers in de race. Vandaag worden er in het Alexandra Palace zes wedstrijden gespeeld, verdeeld over de middag en avond. In de tweede ronde wordt gespeeld om ‘Best of seven sets’.

Kijk hier live naar de wedstrijden op het WK Darts 2015.

Het wordt een vol programma voor wie alle wedstrijden van de Nederlanders wil volgen op het PDC WK Darts 2015. Vandaag staan er maar liefst drie van de overgebleven vijf aan de oche – plus een van de twee Belgen die de tweede ronde heeft gehaald. Ronny Huybrechts speelt in de laatste van de drie matches die in de middag op het programma staan en ‘s avonds betreden Benito van de Pas, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen het podium.

Ronny Huybrechts goed in vorm

Ronny Huybrechts speelt tegen de verliezende finalist van afgelopen jaar, Peter Wright. Huybrechts, die momenteel 36ste staat op de PDC Order of Merit, speelt dit jaar voor het eerst op het WK van de PDC. In 2013 haalde hij de halve finale van het EK Darts en onlangs haalde hij de halve finale van de Players Championship. Dit jaar versloeg hij o.a., James Wade, Adrian Lewis, en Simon Whitlock in wedstrijden en Michael van Gerwen verloor zelfs meerdere keren van de Vlaming – kortom, Ronny verkeert in een goede vorm. Peter Wright, daarentegen, speelt momenteel iets minder sterk dan in dezelfde periode een jaar geleden. Wright en Huybrechts zijn zeer aan elkaar gewaagd en mogelijk heeft Ronny nog een verlate kerstverrassing in petto.

’s Avonds wordt een ‘Nederlandse’ avond in Alexandra Palace. In elk van de drie wedstrijden speelt een Nederlander. Benito van de Pas bijt het spits af tegen Dave Chisnall, met wie de 21-jarige een lastige tegenstander heeft geloot. Van de Pas kwam dit jaar binnen in het PDC World Tour-Circuit nadat hij de finale van de PDC Qualifying School won. Inmiddels is hij al opgeschoven naar de 50ste plaats op de PDC Order of Merit. Chisnall staat achtste en kwam nooit verder dan de laatste zestien op het PDC WK. In zijn tijd bij de BDO haalde hij in 2010 de halve finale van de Lakeside. Dit jaar werd hij tweede in de Grand Slam toen hij de finale met 16-13 verloor van Phil Taylor. Behalve de German Darts Championship en meerdere overwinningen in de Players Championship-competitie, boekte Chizzy nog geen echte grote toernooizege in zijn PDC-carrière. Ook deze wedstrijd tussen Van de Pas en Chisnall kan heel verrassend gaan uitpakken.

Van Gerwen in partij tegen Duitse Qualifier

In de tweede wedstrijd speelt titelverdediger Michael van Gerwen tegen de Duitse qualifier Sascha Stein. De Duitser bereikte de tweede ronde na een verrassende 3-1 overwinning op Stuart Kellett. Natuurlijk bestaat er een kans dat Van Gerwen wat meer moeite heeft met een speler die hij eigenlijk niet kent, maar Michaels grootste probleem van de laatste tijd was het vinden van de juiste vorm. Hoewel van Gerwen de tweede ronde haalde zonder hele grote moeite, was hij zelf niet erg tevreden over zijn spel. Terwijl iedereen aan de kerstborrel of het kerstdiner zat, heeft Mighty Mike zich de afgelopen dagen in alle rust voorbereid op de rest van het WK.

In de laatste wedstrijd van vanavond treft Jelle Klaasen de speler die dit jaar de grootste comeback maakte: Gary Anderson. In hun PDC-carrière troffen ze elkaar dertien keer eerder. Klaasen won zes keer en Anderson pakte zes maal de winst. Van de laatste vijf wedstrijden die de afgelopen twee jaar plaatsvonden, won de Schot er zelfs vier. Beide spelers zijn afgelopen jaar bezig geweest met terugkomen op hun oude niveau na een moeilijke periode in de privésfeer. Anderson deed dat met het winnen van o.a. de Players Championship Finals wel een stuk beter en staat vierde in de PDC Order of Merit. Jelle Klaasen staat dertigste.

Tweede Ronde PDC WK Darts 2015 – Zaterdag 27 december 2014

Middag
13.40 – Robert Thornton v Ronnie Baxter
15.15 – Terry Jenkins v Laurence Ryder
16.45 – Peter Wright v Ronny Huybrechts

Avond
20.10 – Dave Chisnall v Benito van de Pas
21.40 – Michael van Gerwen v Sascha Stein
23.15 – Gary Anderson v Jelle Klaasen

Back To Top