Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Van Gerwen en van de Pas door

Benito van de Pas

WK Darts 2015. Michael van Gerwen en Benito van de Pas hebben zich voor de derde ronde van het PDC WK darts 2015 geplaatst. Van de Pas schakelde Dave Chisnall uit en Van Gerwen was te sterk voor de Duitse qualifier Sacha Stein. Jelle Klaasen speelde een ijzersterke partij tegen de net iets sterkere Gary Anderson en is klaar. Ook Ronny Huybrechts is uitgeschakeld.

Terry Jenkins wordt de volgende tegenstander van Michael van Gerwen na zij zege op de Australiër Laurence Ryder die met 4-0 werd verslagen. Voor van Gerwen is Jenkins niet de makkelijkste tegenstander want qua statistieken verslaan ze elkaar ongeveer om de beurt – maar echt druk maakt Jenkins zich niet. “Vandaag heb ik goed gespeeld dus ik blijf net als anders oefenen en ik duim dat ik nogmaals zo kan spelen,” aldus ‘the Bull’. Jenkins werd dit jaar tweede tijdens het UK Open en het European Championship en komt altijd ver in een toernooi, maar wint nooit. Statistische gezien zou het voor van Gerwen beter zijn hem pas in de finale tegen te komen en dus zal de verdedigend wereldkampioen alles moeten geven in zijn volgende match..

Geen makkelijke partij voor Van Gerwen

Van Gerwen zelf had het gisteren niet heel makkelijk tegen Sascha Stein, de Duitse qualifier. “Om eerlijk te zijn, speelde hij goed, voor een qualifier heeft hij het heel goed gedaan in dit toernooi want hij kon me onder druk zetten,” zei Van Gerwen na afloop. “Hij deed het heel goed tegen mij, zelfs in the de tweede set toen ik goed voor stond zette hij me onder druk en speelde hij erg goed. Ik wist dat ik uiteindelijk ging winnen, maar alle credit voor Sascha Stein,” zei een opgeluchte van Gerwen.

“Er ligt veel druk op mij in deze wedstrijden. Iedereen verwacht dat ik win, dus ik ben blij dat ik door ben en in de volgende ronde sta. Mijn spel is in goede vorm is, het is er allemaal, ik moet alleen afstand nemen en me voorbereiden op de volgende,” zei van Gerwen.

Van de Pas stunt tegen Dave Chisnall

Benito van de Pas was de grote revelatie van de dag doordat hij Dave Chisnall naar huis kon sturen met een 4-2 overwinning. De eerste set was voor Chizzy en Big Ben pakte de tweede set. Chisnall won de derde set opnieuw met 3-0 maar moet in de daaropvolgende drie sets toekijken hoe van de Pas de wedstrijd naar zich toetrok. Van de Pas is dit jaar bezig geweest aan zijn grote doorbraak en staat nu voor het eerst in zijn prille loopbaan in de derde ronde van het WK darts en daarin speelt hij tegen Robert Thornton, die Ronnie Baxter met 4-0 kleineerde.

Jelle Klaasen speelde ondanks zijn verlies een fantastische wedstrijd tegen wat misschien we de beste darter is op dit moment. Beide mannen speelden met een gemiddelde van boven de 100 in een wedstrijd op hoog niveau waarin de 180’s achter elkaar het bord raakten – samen gooiden ze er twintig. Klaasen begon de wedstrijd goed en kwam 3-1 voor te staan. Maar op nog één set verwijderd van de zege, nam Anderson de macht in handen en kwam terug tot 3-3. In een spannende laatste leg was de Schot het snelst aan een finish en met 4-3 boekte Anderson een plaats bij de laatste zestien.

Ook Peter Wright is door. Hij versloeg de Belg Ronny Huybrechts met 4-1.

Uitslagen tweede ronde, zaterdag 27 december 2014 – William Hill WK Darts 2015

Robert Thornton 4-0 Ronnie Baxter
Terry Jenkins 4-0 Laurence Ryder
Peter Wright 4-1 Ronny Huybrechts
Dave Chisnall 2-4 Benito van de Pas
Michael van Gerwen 4-1 Sascha Stein
Gary Anderson 4-3 Jelle Klaasen

Ook vandaag staan er weer zes wedstrijden uit de tweede ronde op het programma. Er staan geen Nederlanders op het podium, maar wel Kim Huybrechts, de zestienvoudige wereldkampioen Phil Taylor en tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.

Kim Huybrechts speelt aan het einde van het middagprogramma tegen Ian White, een plaatsgenoot van Adrian Lewis, Phil Taylor én Andy Hamilton die ook allemaal vandaag spelen. Dit jaar kwamen Huybrechts en White elkaar al drie keer eerder tegen en steeds was de Belg de winnaar.

In de avond staan er drie mooie wedstrijden op het programma. Dean Winstanley kan voor het eerst in zijn leven de derde ronde van het PDC WK halen als hij Darren Webster verstaalt. In de tweede wedstrijd speelt Phil Taylor tegen Mark Webster en de kans is daarmee erg groot dat ‘the Power’ een stap dichter bij zijn zeventiende titel zal raken,

De laatste wedstrijd is de boeiendste van de dag. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis speelt daarin tegen Keegan Brown, de regerende PDC World Youth champion, ofwel de wereldkampioen bij de jeugd. Brown heeft de afgelopen maanden indruk gemaakt met zege sop o.a. Adrian Lewis – die hij tijdens de Grand Slam met 5-1 versloeg. (Zijn volgende wedstrijd tegen Raymond van Barneveld werd een van de mooiste van het afgelopen jaar. Van Barneveld liep achterstand op en kwam terug tot 9-7 voordat Brown het alsnog kon afmaken op 10-7.) Lewis zal zich willen wreken voor die eerdere nederlaag en deze dagsluiter in Alexandra Palace belooft opnieuw een prachtig stuk vuurwerk op te leveren.

Speelschema tweede ronde, zondag 28 december 2014 – WK Darts 2015

Middag
13.40 – Andy Hamilton v Kyle Anderson
15.15 – Cristo Reyes v Kevin Painter
16.45 – Ian White v Kim Huybrechts

Avond
20.10 – Darren Webster v Dean Winstanley
21.40 – Phil Taylor v Mark Webster
23.15 – Adrian Lewis v Keegan Brown

Back To Top